• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Markif skinuo dres Detroita i krenuo u Los Anđeles: Markuse, brate, dolazim

Autor mondo.rs

Klipersi su doveli mlađeg Morisa, Lejkersi odgovorili potpisivanjem starijeg.

 Markif-Moris-potpisao-za-Lejkerse-Markus-Moris-ga-ceka-u-Klipersima Izvor: Guliver, Patrick Smith/Getty Images North America

Los Anđeles se sprema za plej-of sudar svoja dva NBA tima.

Dvije nedjelje nakon što su Klipersi angažovali Markusa Morisa u trejdu sa Njujork Niksima i Vašington Vizardsima, Lejkersi su odgovorili potpisivanjem njegovog sedam minuta starijeg brata blizanca.

Markif Moris (30, 201) postigao je dogovor sa Detroit Pistonsima o raskidu ugovora koji ove sezone vrijedi 3,2, a sljedeće 3,4 miliona dolara, pa će se u najskorijem roku pridružiti Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu, ali ne i nesrećnom Demarkusu Kazinsu koji je morao da ustupi mjesto u svlačionici "Stepls centra".

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Hector Vivas/Getty Images South America

Braća su poznata po nezgodnom temperamentu i sklonosti ka tučama, na parketu i van njega, a teško je reći ko je prgaviji. Bilo je perioda kada ni međusobno nisu pričali, pa će biti zanimljivo vidjeti ih na različitim stranama u odloženom derbiju El-Eja koji je zbog tragedije Brajantovih zakazan za 9. april.

Povremeno, dogodiće se da se sretne sa jednim od četvorice rođene braće, koji se i dalje navikava uigrava sa prvim zvijezdama Klipersa, Kavajom Lenardom i Polom Džordžom.

Pretpostavka je da će "Kif" Moris u rotaciji trenera najboljeg tima Zapada trenutno, Frenka Fogela, imati ulogu "četvorke" koja ulazi sa klupe i tako rasteretiti Kajla Kuzmu, prirodnu "trojku", koji se ove sezone mučio u nametnutoj ulozi.

Starijeg Morisa su sa 14. pozicije na draftu 2011. godine uzeli Finiks Sansi, dok je "Muk" Moris izabran odmah potom kao izbor Hjuston Roketsa. Poslije dvije godine staža u NBA ligi, blizanci su se našli u istom timu i branili boje Sansa od 2012. do 2015, nakon čega su se obojica vratila na Istok, ali ne u rodnu Filadelfiju.

Izvor: Gregory Shamus/Getty Images


Markif je zaigrao za Vašington Vizardse, pa odigrao epizodu u Oklahoma Siti Tanderu prošle sezone, sve dok prije tačno godinu dana nije "katovan" i oslobođen obaveza do ljeta. Potpisao je dvogodišnji ugovor sa Detroitom i odlučio da ga ne odradi do kraja kako bi imao priliku da se bori za titulu.

Ta riječ vratila je Markusa na Zapad poslije odličnih sezona u dresovima Pistonsa, Boston Seltiksa i Njujork Niksa, za koje je igrao spektakularnu košarku. Od dolaska u Kaliforniju i dalje traži sebe. Dao je 10, 13 i 10 poena u prve tri utakmice kod trenera Doka Riversa, šutirajući neprepoznatljivo loše.

Sada je red da se adaptira i Markif Moris...


Markif, vatreni navijač Dalas Kaubojsa, bilježio je ove sezone prosječno 11 poena, 3,9 skokova i 1,6 asistenciju, dok je njegov mlađi brat vjeran lokalnom NFL timu Filadelfija Iglsima bio nešto efikasniji sa 19 poena, 5,4 skoka i 1,4 asistencijom.

Izraženo u novcu to znači i skoro pet puta veću platu, jer su Klipersi u trejdu preuzeli i njegov ugovor iz Niksa vrijedan 15 miliona dolara po sezoni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC