• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iličić: Osjećam se i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac...

Autor mondo.ba

Napadač Atalante Josip Iličić objasnio je hrvatskim medijima zbog čega nastupa za reprezentaciju Slovenije iako je imao pravo da odabere Bosnu i Hercegovinu ili Hrvatsku.

 Josip Iličić: Osjećam se i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac...  Izvor: Valerio Pennicino/Getty Images Europe

Slovenački napadač je jedan od najboljih igrača Atalante u ovoj sezoni Serije A i istorijskom nastupu u elitnom evropskom takmičenju.

Na posljednjih deset utakmica postigao je isto toliko golova, a bio je i najzaslužniji za ubijedljivu pobjedu nad Valensijom (4:1) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Mnogi u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini žale što se odlučio da igra za selekciju Slovenije. Rođen je u Prijedoru krajem januara 1989. godine. Sa godinu dana ostao je bez oca, koji je po nacionalnosti bio Hrvat, pa je njegova majka Ana preselila u Sloveniju sa sinovima Josipom i Igorom.

"Odrastao sam u Sloveniji, oni su mi dali sve, i logično je da igram za njih. Iako se ja osjećam i kao Hrvat, i kao Bosanac i kao Slovenac... Rođen sam u Bosni, porodica živi u Hrvatskoj, nije bilo lako za odabrati, ali Slovenija mi je dala sve i teško se vraćati natrag i razmišljati što bi bilo da sam odlučio drugačije. Ko zna, možda nikad ne bih ni zaigrao za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Iličić hrvatskom portalu "24 sata".

Pretprošle godine imao je težak period nakon što mu je dijagnostikovana upala limfnih čvorova, zbog čega je strahovao za život.

"Ono što se dogodilo Davideu Astoriju, bilo mi je danima u glavi. Nisam mogao spavati, razmišljao sam: 'Šta ako se ne probudim ujutro, šta ako nikad ne vidim svoju porodicu?'".

Puno je naučio iz tih teških dana.

"Na sve sad gledam drugačije. Pa pogledajte samo ono što se dogodilo (Siniši) Mihajloviću. Pokušavam uživati u svakoj stvari, svakoj sekundi s porodicom i svakom osmijehu", dodao je Iličić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC