• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Spektakularna Atalanta gleda ka četvrtfinalu, pobeda "bejbi Murinja"
 Spektakularna Atalanta gleda ka četvrtfinalu, pobeda "bejbi Murinja"

Spektakularna Atalanta gleda ka četvrtfinalu, pobeda "bejbi Murinja"

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Istorijska noć za sve navijače kluba iz Bergama, nakon što su ostvarili ubedljivu pobedu protiv Valensije. Lajpcig trijumfalan u Londonu.

 Spektakularna Atalanta gleda ka četvrtfinalu, pobeda "bejbi Murinja" Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Atalanta do septembra nikada nije odigrala nijednu utakmicu u Ligi šampiona, a ovog marta bi mogli da se "upišu" i u četvrtfinalu. Razlog za to je spektakularna partija koja im je donela velika tri gola prednosti pred revanš u Španiji.

ATALANTA - VALENSIJA 4:1 (2:0)
/Hatebur 16, 62, Iličić 42, Frojler 57 - Čerišev 66/

Ekipa Đanpjera Gasperinija ponovo je pokazala zbog čega su miljenici neutralnih gledalaca, ali i zbog čega su se sasvim zasluženo našli tamo gde se upravo nalaze.

Ponovo su imali pravu "napadačku kliniku", iskoristivši četiri od pet šuteva u gol Valensije i tako stigli na korak do osam najboljih timova u Evropi.

Na tačno šestu godišnjicu otkad je Milan igrao neku utakmicu Lige šampiona, Atalanta je baš na njihovom "San Siru" pružila publici noć za pamćenje. Za to su se postarali Hans Hatebur koji je doveo Atalantu u vođstvo, Josip Iličić je prednost duplirao prelepim pogotkom sa ivice šesnaesterca, da bi prava "furija" usledila u nastavku.

Atalanta je prvo protraćila jednu šansu za 3:0, da bi taj rezultat doneo Remo Frojler. Samo pet minuta kasnije, tek što je istekao prvi sat igre, Hatebur se ponovo upisuje u strelce za ogromnih 4:0.

Izvor: LUCA BRUNO/AP, Tanjug

Sve je do tada polazilo "za nogom" igračima u plavo-crnim dresovima, a gostujućim igračima Valensije baš malo toga.

Uspeli su preko Denisa Čeriševa da smanje zaostatak i dođu do potencijalno važnog gola u gostima, a nakon toga je igra Atalante počela da im dopušta nove prilike.

Najednom je Valensija postala glavna na terenu, Maksi Gomez se ispromašivao za još narednih pet utakmica, dok je Pjerluiđi Golini spasio Atalantu jednog čistog pogotka gostujućeg tima. Na kraju je ostalo 4:1 pred skoro 46.000 navijača, a Atalanta će za tri sedmice tražiti overu plasmana u četvrtfinale...

Izvor: Guliver, Julian Finney/Getty Images Europe

Za to vreme, Totenhem je pokazao da im promena trenera nije donela onoliko koliko su se nadali da hoće. Žoze Murinjo je po dolasku u klub govorio da je on "nova osoba" sa "novim idejama", ali njegova ekipa teško da je mogla da bude bezidejnija. Sve to iskoristio je gost iz Nemačke.

TOTENHEM - LAJPCIG 0:1 (0:0)
/Verner pen. 58/

Murinjov Totenhem je na domaćem terenu prvih 45 minuta proveo igrajući "bunker", praktično spasavajući živu glavu pred naletom izabranika Julijana Nagelsmana.

Mladi nemački trener (još uvek nije napunio 33 godine) kojeg su na početku karijere oslovljavali sa "bejbi Murinjo", pokazao je Portugalcu kako se ekipa sprema za ovako veliku utakmicu.

Izvor: Tanjug, Matt Dunham/AP

U drugom minutu utakmice su već imali dva šuta u okvir gola Uga Lorisa, da bi do poluvremena šutnuli čak 11 puta. Bili su furiozni, drčni i marljivi, neustrašivi pred finalistom Lige šampiona.

Ipak, Totenhem se tada nekako spasao, ali nije pred istekom sat vremena igre, kada je Ben Dejvis vrlo nesmoitreno napravio jedanaesterac nad Lajmerom koji Timo Verner lako materijalizuje za svoj 26. gol u sezoni i "minimalac" Lajpciga.

Do kraja meča je Nagelsman pokazao da je naučio lekcije iz evropskih takmičenja prethodnih sezona i njegova ekipa je bila disciplinovana i daleko više usmerena na odbranu svog gola, dok je Dele Ali pokazao svoj bes nakon izlaska iz igre.

U toj nameri su i uspeli, ostvarili pobedu u gostima i sada će znati da su blagi favorit pred revanš u Nemačkoj.

Pročitajte i ovo

Autor mondo.rs
22:54

KRAJ!

Atalanta - Valensija 4:1 (2:0)

Totenhem - Lajpcig 0:1 (0:0)

Ceo izveštaj pročitajte klikom na *UVODNA VEST*

22:48

Bliži se kraj...

Totenhem napada, ali više pokušavaju dugim loptama i prekidima da ugroze gol Lajpciga. I dalje ne uspevaju da stignu u neku pravu gol šansu.

22:42

"Ima li koga u Bergamu?"

Izgleda da su svi došli na "San Siro"...

22:39

"Otvorio" se malo Totenhem, ali...

I dalje ne uspevaju da naprave neku pravu gol šansu. Murinjo sve više animira svoje igrače kraj aut linije, a Lajpcig drži onih 0:1.

22:37

Evo kako sve to izgleda večeras

22:36

Gasperini je "malo bezobrazan"

Njegova ekipa vodi 4:1 i on lepo u igru uvodi golgetera Duvana Zapatu, čovek koji je od početka prošle sezone postigao preko 35 golova!

Kakva drskost trenera Atalante...

22:30

Kad doše Rus, odmah pometnja!

Kao da je malo ušla voda u uši igračima Atalante i to bespotrebno, a kriv je ponovo Denis Čerišev.

Ipak, posle odlične šanse i asistencije Ferana Toresa, pogađa samo golmana Atalante i ostaje 4:1.

22:27

Čerišev iz prvog kontakta s loptom - 4:1!

"Padaju" golovi u Milanu, sada i peti gol već u 66. minutu. Pogrešio je Palomino, lopta je stigla do Denisa Čeriševa, a vezista Valensije levicom lepo pogađa kontra ugao sa ivice šesnaesterca.

Važan gol u gostima za "slepe miševe".


22:23

Pa šta se dešava, Atalanta 4:0!

Kakva utakmica Atalante!

Žalili su se igrači Valensije na travu stadiona "San Sira", a bolje bi bilo da su se fokusirali na svoju igru.

Hateber je ponovo strelac nakon ubitačne kontre "plavo-crnih", Valensija ne zna gde udara. Dugo se čekalo na potvrdu VAR-a, ali očigledno je da nije bilo ofsajda.

Izvor: LUCA BRUNO/AP, Tanjug


22:21

E Valensijo...

Maksi Gomez je posle greške odbrane Atalante dobio loptu na pet metara od gola, praktično stopostotna šansa, ali šutira pravo u golmana Golinija... Morali su sada da smanje na 1:3.

22:18

ATALANTA GAZI - 3:0!

Au kako igra Atalanta, pa oni su u stanju da svima daju tri komada!

Lajmer majstorski pogađa sa ivice šesnaesterca u dalji ugao gola Valensije! Imao je sve vreme ovog sveta da se namesti, a kada se namestio... BUM!


22:16

Lajpcig vodi 1:0!

Timo Verner je postigao gol iz penala za vođstvo Lajpciga! Murinjo će sada morati da menja stvari, Nemac je postigao 26. gol u sezoni!

22:14

PENAL ZA LAJPCIG!

Ben Dejvis je krivac! Vrlo smotano je oborio Lajmera...

22:10

50' - Umalo 3:0 u Milanu!

Prošao je Papu Gomez još jednom po levom boku, uputio centaršut po zemlji, a jedan defanzivac Valensije zakačio loptu koja zamalo prolazi pored stative njegovog gola i odlazi u korner.

Imala je sreće Valensija.

22:05

Drugo poluvreme je počelo

Nije bilo promena ni na jednoj od dve utakmice.

21:57

Ovako je Totenhem igrao u prvom poluvremenu

I ne, nije nas mrzelo da crtamo.

Izvor: MONDO

21:49

POLUVREME

Atalanta - Valensija 2:0
/Hatebur 16, Iličić 42/

Totenhem - Lajpcig 0:0

Utisak je da "pevci" imaju mnogo sreće što je nerešeno u Londonu, dok je Atalanta mogla da primi gol pri vođstvu 1:0, ali su i to kaznili, pa je pred Valensijom ogroman zadatak.

21:46

Mi ništa nismo obećavali...

Naravno, naš kolega Dušan Ninković je malo ironičan...

21:44

FENOMENALNI ILIČIĆ - 2:0!

Auuuu, Josip Iličić nastavlja da briljira!

Atalanta vodi 2:0, a Slovenac sa ivice šesnaesterca "zateže strelu" koja odlazi pod prečku Valensijinog gola! Ovo mu je 11 gol na prethodnih 10 mečeva!


21:38

Nagelsman je rekorder

Nije da smo iznenađeni, momak ima 32 godine, a već vodi tim u nokaut fazi Lige šampiona.

Julijan Nagelsman je postao najmlađi trener koji je stigao do eliminacione faze najjaćeg fudbalskog takmičenja. Recimo, kada je njegov današnji protivnik Žoze Murinjo osvojio prvu Ligu šampiona, Nagelsman je još uvek bio maloletan.

21:34

Lajpcigovih JEDANAEST šuteva

A tek je prošlo pola sata igre! To vam dovoljno govori o kakvoj utakmici se radi u Londonu. Totenhem je ukupno imao tek dva šuta...

Usput, Timo Verner dobija žuti karton zbog faula nad Harijem Vinksom.

21:33

Stativa Valensije!

Smušena odbrana Atalante pravo niotkuda, a Feran Tores iz tesnog ugla i posle prodora uspeva da zakuca loptu na stativu, a u nastavku napada su domaći više puta imali problema da izbiju loptu.

Zamalo još jedan gol.

21:25

Kad su Nemci gostovali Totenhemu...

Poslednji put je to bilo kada je Bajern Minhen bio u Londonu i slavio 7:2, a sada je Lajpcig počeo meč kao da žele da urade nešto slično.

Ekipa Julijana Nagelsmana diktira igru, imali su par odličnih prilika, a Murinjovi "pevci" kao da ostavljaju previše prostora rivalima...

21:18

ATALANTA VODI 1:0

Gol, gol, goooool!

Mnogo prostora je imao Papu Gomez, kao da igrači Valensije ne znaju da je on ozbiljna igračina, a odličan centaršut na drugu stativu koristi Hans Hatebur! Uklizava na loptu i uspeva da savlada Domeneka!


21:10

Pašaliću, pa šta učini?!

Josip Iličić je veliki majstor, to smo već znali, i majstorski je asistirao Mariju Pašaliću, koji je bio "spojen sa golom"...

Imao je sve vreme ovog sveta, ali nije dovoljno dobro šutirao, pa golman Valensije izbija loptu u korner. E ovo je moralo biti 1:0!

21:06

Pokušava Papu...

Gomez je bio fauliran na ivici šesnaesterca, a onda je i namestio loptu. Ipak, Atalantin majstor šutira preko gola Valensije.

21:04

Nije ni počelo, već stativa!

I to na utakmici Totenhema i Lajpciga, a igrač Mančester sitija je zapretio!

Anhelinjo je prošao po levoj strani, šutirao, lopta pogađa Lorisa u nogu i odbija se potom od stative. Murinjova ekipa je imala sreće...

21:03

Utakmice su počele!

Dajte nam golove, hoćemo mnogo više nego što smo ih videli juče!

20:53

Milanova godišnjica

Danas je tačno ŠEST godina od kako je fudbalski klub Milan odigrao utakmicu Lige šampiona na svom stadionu.

Oni su tada ugostili Atletiko Madrid, koji je upisao minimalnu pobedu. ''Jorgandžije'' su slavile i u revanšu, Milan se nije vraćao u elitu, a Atalanti je ovo četvrti meč u sezoni koji igra kao domaćin.

20:39

Glasajte, glasajte

20:34

ČETIRI GOLA OD SINOĆ

Ukoliko ste zaboravili kako su mreže tresli Saul, Holand (dva puta) i Nejmar, golove možete pogledati na MONDU!

20:29

Ko bi rekao da RB Lajpcig ima ovakvu podršku?

Iako su osnovani tek nedavno, nemački tim je uspeo da pridobije navijače. Ovako to izgleda na ulicama Londona, gde su otputovali da bi uživo bodrili svoj tim!

20:24

PREOSTALI MEČEVI OSMINE FINALA

Naredne sedmice se u okviru Lige šampiona igraju još četiri utakmice.

Utorak, 25. februar
Čelsi - Bajern
Napoli - Barselona

Sreda, 26. februar
Lion - Juventus
Real Madrid - Mančester siti

20:20

REZULTATI OD SINOĆ

Ovako je bilo na mečevima u Madridu i Dortmundu, gde su Atletiku i Borusiji gostovali Liverpul i Par Sen Žermen.

20:15

Spremne su postave i za London

Bilo je pitanje kako će Žoze Murinjo nadoknaditi gubitke koje ima u napadu. Opredelio se za ono što smo ponekad gledali i kod Poketina. Tim iz Londona će igrati u sastavu: Loris - Orije, Sančez, Aldervireld, Dejvis - Fernandeš, Vinks - Lo Selso, Ali, Bergvajn - Lukaš Moura.

Julijan Nagelsam večeras postaje najmlađi trener koji je vodio neki meč nokaut faze Lige šampiona. Taj rekord će pokušati da mu ukrase Gulašči - Klosterman, Ampadu, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Lajmer, Anhelinjo - Nkunku, Šik, Verner.

20:09

Formacije iz Italije

Gasperini se opredelio za svoju karakterističnu postavu, pa će tako Atalanta igrati u sistemu 3-4-3. Na terenu će biti Golini - Toloj, Palomino, Kaldara - Hatebur, De Ron, Pašalić, Frejler, Gosens - Iličić, A. Gomez

Njihovi rivali iz Valensije nastupiće u sastavu Domeneh - Vas, Mangala, Diakabi, Gaja - Tores, Pareho, Kondogbija, Soler - Guedeš, M. Gomez.

UKRATKO

  • Atalanta i RB Lajpcig su debitanti u nokaut fazi takmičenja
  • Totenhem je prethodne sezone stigao do finala, što je njihov najveći uspeh
  • Žoze Murinjo je izgubio poslednji meč u Ligi šampiona, 12. decembra 2018. godine na gostovanju Valensiji
  • RB Lajpcig nikada nije igrao protiv engleskih timova
  • Fudbaleri Valensije gostuju na San Siru, gde je njihov tim 2001. poražen od Bajern (na penale) u finalu Lige šampiona
  • Atalanta i Valensija, odnosno Totenhem i RB Lajpcig se nikada nisu sastajali u zvaničnim mečevima!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije