Košarka

ABA liga bi se završila prije 20 dana - "samo" da nije plej-ofa i Evrolige

Autori Milutin Vujičić Vijesti

Ovo je poruka potpredsjednika takmičenja Đorđija Pavićevića.

Izvor: MN PRESS

Kao što je MONDO više puta pisao od početka pandemije korona virusa - i dalje ne postoji tačna ideja o tome kako će se završiti ovosezonska ABA liga.

Takmičenje je prekinuto sredinom marta, na kolo do kraja regularnog dijela, a ostalo je još nekoliko "otvorenih pitanja" o pozicijama na tabeli - posebno pri vrhu i dnu. Utisak je da se ipak na kraju čeka "mig" Evrolige koji će pratiti većina takmičenja u Evropi...

O toj temi govorio je danas i potpredsjednik ABA lige i prvi čovek KK Mornar Đorđije Pavićević koji je kazao da bi takmičenje odavno bilo gotovo - samo da nije Evrolige.

"Da nema tog plej-ofa i ulaska u Evroligu, lako bismo svi mi donijeli odluku", rekao je Pavićević za podgoričke "Vijesti" i dodao: "Sigurno da bi ABA liga bila završena prije 20 dana".

"Evidentno je da su nam vezane ruke i da nećemo moći da donesemo nijednu pametnu odluku u ovom trenutku. Čekaćemo Evroligu koja će doneijti ubrzo njen plan odigravanja utakmica, to će nam biti okosnica da ABA ligu privedemo kraju", objasnio je on.

Evroliga se inače oglasila juče bez konkretnog plana uz poruku da imaju ideju da se "sezona ipak završi", a iz klubova ABA lige su dolazili do sada različiti prijedlozi.

Počelo je od toga da je Partizan, kao lider ABA lige u trenutku prekida, predočio da u slučaju potpune obustave takmičenja njima pripadne titula, dok je nedavno Budućnost izašla sa idejom da se organizuje plej-of ili fajnal-for za četiri najboljeplasirane ekipe.

Uz to, oni predlažu da nema ispadanja ove sezone, a da se takmičenje proširi, što je stav koji je iznio i Đorđije Pavićević.

"Postoje velike šanse da će se ABA liga proširiti na 14 klubova, da će se samo ogirati plej-of ili fajnal-for prve četiri ekipe jer svi znamo koliki je ulog svih tih ekipa za narednu sezonu", zaključio je prvi čovjek Mornara.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.