• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost ima predlog za ABA ligu: Plej-of ili F4 u julu, niko ne ispada!

Autor Milutin Vujičić

Podgorički klub oglasio se saopštenjem sa konkretnim predlogom za dalje korake u ABA ligi.

 KK-Buducnost-ABA-liga-plan-za-sezonu-plej-of-ili-fajnal-for Izvor: MN PRESS

Prošlo je tri nedelje od prekida u ABA ligi, a i dalje se ne nazire rešenje!

Sport je stao zbog pandemije korona virusa, predsedništvo ABA lige i dalje nije ponudilo konkretan plan za završetak sezone (ostalo je još jedno regularno kolo, plej-of i plej-aut), a sa predlogom je izašao aktuelni vicešampion Budućnost.

Možda će vas zanimati

Ideja kluba iz "Morače" jeste da četiri prvoplasirane ekipe odigraju završnicu ABA lige u toku jula (sa ili bez prisustva publike), po modelu plej-ofa, ili čak fajnal-fora, dok predlažu i da ove sezone nijedna ekipa ne ispadne iz prvog ranga takmičenja, a kategorički odbacuju ideju o proglašenju šampiona na osnovu trenutnog stanja na tabeli.


Budućnost navodi da bi tako narede sezone u ABA 1 ligi učestvovalo 14 timova, sa još dva najboljeplasirana pridružena iz ABA 2.

Podgorički klub je u zvaničnom saopštenju pozvao na to da se što pre održi video-sednica ABA lige kako bi se doneo zaključak na ovu temu.

"Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvorangirane ekipe igraju završnicu ABA lige u toku sedmog meseca (sa publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definisano propozicijama lige. Podsećamo da propozicije predviđaju da se odigraju utamice izmedju prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tabeli. Plej-of bi bio odigran u istom mesecu".

"Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem fajnal-fora. Svesni smo da klubovi koji ne spadaju u četiri prvoplasirana na tabeli treba da smanje troškove i raspuste ekipe, sa tim u vezi predlažemo da ove godine iz ABA lige ni jedan klub ne bude eliminisan i da pretposlednji ne igra baraž. Na taj način bi u sledećoj takmičarskoj sezoni ABA liga umesto 12 brojala 14 klubova. ABA 1 liga bi bila po automatizmu dopunjena sa dva kluba iz ABA 2 lige."

"O završnici ABA lige, plej-ofu ili fajnal-foru direktno bi odlučivali predsednici prva četvoroplasirana kluba, u komunikaciji sa predsednikom ABA lige Domagojom Čavlovićem, direktorom Dubravkom Kmetovićem i sportskim direktorom Milijom Vojinovićem. Neophodno je da što pre održimo sjednicu ABA lige putem video poziva, kako bi doneli zajednički zaključak o ovoj temi i time stavili tačku na razne spekulacije o ovom bitnom pitanju. Smatramo da je nemoguće završiti ovogodišnju sezonu ABA lige na drugačiji način. Bilo koja druga odluka i proglašenje šampiona bez odigranih utakmica, favorizovalo bi određenu ekipu i u narednoj sezoni, što nije u sportskom duhu".

"Imajući u vidu širu sliku, trenutno je od manje važnosti ko će biti ovogodišnji šampion, u odnosu na činjenicu kakav će to imati uticaj na naredne sezone i to je situacija koju je neophodno sagledati sa više aspekata. Budućnost Voli očekuje od predsednika ABA lige Domagoja Čavlovića da organizuje skupštinu putem video linka, kako bi što prije doneli odluku o budućnosti regionalne košarke. Nadamo se da će u našem prijedlogu prepoznati sportsko i korektno rešenje i ovom prilikom svim klubovima, kao i vernim navijačima želimo dobro zdravlje i pobjedu u ovoj za sve nas presudnoj utakmici, borbi protiv našeg zajedničkog neprijatelja", navode iz Budućnosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC