• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik ABA lige o završetku sezone: Imamo neke ideje...

Autori mondo.rs Autori Nebojša Marković

Šta će na kraju biti sa regionalnom košarkaškom ligom i kako će sezona biti okončana?

 Predsednik-ABA-liga-Domagoj-Cavlovic-ne-znamo-kada-se-nastavlja-takmicenje Izvor: TV Arena sport/MONDO

ABA liga se već nekoliko nedelja ne igra i još uvek nije poznato kada i da li će se takmičenje nastaviti. Klubovi i mediji već uveliko spelišu koje bi moglo da bude konačno rešenje, a sada je o toj temi govorio i predsednik tog takmičenja.

Domagoj Čavlović je u razgovoru za "TV Arenasport" rekao kakva su razmišljanja svih koji odlučuju o tome kako će se sezona nastaviti.

Možda će vas zanimati

On je rekao da je stanje vrlo kompleksno.


"Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa čitavim sportom u svetu. Ovaj virus nas je sve paralizovao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a kamoli ih realizovati. Mi smo među prvima odgovorno reagovali i zaustavili svoje takmičenje na vreme", započeo je Čavlović u razgovoru za "TV Arenasport".

"Svakodnevno i pomno pratimo događamnja vezana za to. U kontaktu sam sa svim klubovima i oni razmišljaju na isti način. Imamo neke ideje oko lige, ali ništa još konkretno. Nije moguće predvideti koliko će sve ovo trajati, pa zato i ne možemo da planiramo da li će da se završi do kraja ili da se proglasi gotovom. U ovom trenutku su primarni zdravlje i ljudski životi", napominje prvi čovek ABA lige.

Čavlović kaže da se ABA liga suočava sa puno neizvesnosti i da trenutno u tom takmičenju "sve stoji".

"Većina klubova je svoje igrače piustila kućama, stranci su otišli svojim kućama i došli smo u situaciju da su granice zatvorene i samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja. Nama je ostalo u prvoj ligi još jedno kompletno kolo i plej-of. A u drugoj ligi imamo jednu neodigranu utakmicu. Pratimo reakcije ostalih liga i klubova, tako da vidimo da niko ne može ništa da predvidi, pa jedni donose jednu vrstu odluka, a drugi drugu. Mi definitivno čekamo i pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje za našu ligu."

Čavlović, koji je ujedno i prvi čovek KK Cibona, kaže da je slična situacija i sa njegovim klubom.

"Cibona je takođe suspendovala sve svoje aktivnosti, kao i ostali klubovi ABA lige. Igrači su svojim kućama i verujem da slušaju uputstva nadležnih organa. Zagreb je u međuvremenu pogodio i potres koji je naneo dosta veliku materijalnu štetu, ali se ipak pokazalo i jedinstvo gde su ljudi pokazali da su spremni da pomažu jedni drugima. Uključili su se i sportisti svojim donacijama i to mi daje veru da ćemo iz ove situacije svi izaći još jači", zaključio je Domagoj Čavlović u intervjuu za "TV Arenasport".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC