• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Edo Murić: Partizan pokazao najviše, titula bi mu pripala zasluženo

Autor mondo.rs

Nekadašnji košarkaš crno-belih smatra da bi trebalo da bude odigran bar završni turnir ABA lige, a ako to ne bude moguće - da titula pripadne klubu iz Humske.

 Edo-Muric-ABA-liga-Partizan-titula Izvor: MN PRESS

Dok u ABA ligi, kao i u Evroligi i NBA ligi, i dalje vlada nedoumica oko toga da li će i kada sezona biti završena, sve je veći broj takmičenja koja otkazuju takmičenja.

Neka to rade uz proglašenje šampiona (poput prvenstava Litvanije i BiH), a neka "sviraju kraj" bez dodele titule, kao što je VTB liga uradila u četvrtak.

Možda će vas zanimati

Zbog teške situacije sa virusom Kovid-19 u ABA ligi postoji nekoliko mogućih scenarija, a košarkaš Cedevita Olimpije Edo Murić izneo je svoje mišljenje u intervjuu za portal kosarka.info. 

"Moje lično mišljenje je da neko mora da bude pobednik. Neki klubovi, iako ne želim da pričam o imenima, dominirali su u određenim takmičenjima, neki su bili na dnu lige, a drugi su se, poput ABA lige, borili za doigravanje", počeo je Murić.

"Naravno, ako bi postojala opcija da se igra poslednji krug regularnog dela, bilo bi fer igrati ove poslednje utakmice, jer bi nam dali mnogo odgovora. Ako je to moguće, mislim da bi pobednika morao da da finalni turnir četiri ekipe", dodao je on svoj predlog.

Situacija u čitavom regionu je složena, igrači ne treniraju...

"Treba imati na umu da se situacija sa kovidom-19 dogodila u različitim zemljama u različito vreme. Neki timovi će zato moći da počnu da treniraju ranije, neki kasnije. Svi timovi bi trebalo da imaju ravnopravne uslove. Teško je provesti duži period u karantinu, a onda istrčati na parket".

Prema Murićevom mišljenju, ako bi odluka lige bila da Partizan postane prvak, to bi bilo zasluženo.

"Partizan je sigurno najviše pokazao od svih timova koji su učestvovali u ABA ligi ove sezone, pa bi titula bila zaslužena. Uostalom, u ABA ligi je preostalo samo poslednje kolo ligaškog dela, a Beograđani su sigurno dominirali u regularnom delu".

Sa druge strane, iskusni slovenački reprezentativac smatra i da bi neka takmičenja trebalo da budu završena bez pobednika. Na taj način je okončano slovenačko prvenstvo, kao i nedavno VTB liga.

"Sasvim je logično da se neka takmičenja, poput lige za prvaka slovenačkog prvenstva trebalo da budu završena bez pobednika. Nismo učestvovali u prvom delu državnog prvenstva, isto važi i za Crvenu zvezdu, Partizan, Mega Bemaks u državnom prvenstvu Srbije. Takva prvenstva se moraju završiti bez pobednika. Zdravlje mora biti na prvom mestu svih aspekata života svakog pojedinca", dodao je Murić.

Uoči prekida sezone, Cedevita Olimpija bila je na četvrtom mestu i za plasman među četiri bila joj je potrebna pobeda protiv Krke, uz poraz Mornara protiv Mege u Beogradu. U tom slučaju, Ljubljanči bi se borili za finale upravo protiv Partizana, ali je sada veliko pitanje da li će "jadranski" timovi uopšte izaći na teren pre sledeće sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC