• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Šćepin" glas ZA titulu Partizanu: Nije pravedno, ali je jedino realno!

Autori Milutin Vujičić Autori Sport klub

"I moguće", naglasio je pomoćni trener Partizana.

 Vlado Šćepanović glas [ZA] titulu Partizanu: Nije pravedno, ali je jedino realno! Izvor: MN PRESS

Globalna pandemija korona značila je "stop" za skoro sva sportska takmičenja širom sveta, a jedno od onih koje je pogođeno svakako je i regionalna košarkaška ABA liga.

Prvenstvo na Jadranu prekinuto je 12. marta, kolo pre kraja regularnog kraja sezone, a od tada traju priče o tome koji je najpravedniji način da se okonča. Postoje klubovi koji zagovaraju kraj sezone i proglašenje šampiona po aktuelnoj tabeli, gde su Partizan i Igokea, dok ima i onih koji smatraju da sezona treba da se nastavi i završi po ranije utvrđenim propozicijama.

Možda će vas zanimati

Za sada ništa od odluke, i dalje je daleko od konačne, ali iz predsedništva ABA lige uveravaju da postoje "neke ideje", na koje treba sačekati dok se situacija ne smiri.

Svoj stav o ovoj temi dao je i Vlado Šćepanović, nekadašnji košarkaš Partizana, a sada član stručnog štaba Andree Trinkijerija koji je u izjavi za "Sport Klub" poručio da smatra da bi crno-beli trebalo da budu proglašeni za šampiona.

“Poništiti sezonu u situaciji kad je završeno više od dve trećine takmičenja je takođe nerealno. Da je u pitanju pola sezone, o tome bi moglo da se razgovara. Smatram da je najrealnije rešenje kada je ABA liga u pitanju, proglasiti kraj takmičenja, na osnovu stanja na tabeli. Nije pravedno, ali je jedino realno i moguć", kazao je Vlado Šćepanović.

Pomoćni trener Partizana je dodao i sledeće...

"Proglašenje pobednika i nije veliki problem jer i poslednje kolo da se odigra ne bi promenilo postojeće stanje na tabeli. Milslim da je mnogo veće pitanje, ko ispada, a ko ulazi u ligu. Najbezbolnije, ali opet ponavaljam, ne i do kraja najpravednije rešenje, je da niko ne ispada, a da se liga proširi sa prve dve ekipe iz ABA 2 lige. Mi smo praktično došli do samog kraja lige i svako drugo rešenje bi bilo mnogo nepravednije od ovog koje sam naveo"
, kazao je Vlado Šćepanović i potom poručio:

"Moram da naglasim da je ovo isključivo moje lično mišljenje i razmišljanje".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC