• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pauza u tenisu najviše pogoduje Novaku, a ne Rafi i Rodžeru!"

Autor Milutin Vujičić

Tenisko pitanje broj jedan kada nema tenisa...

 "Pauza u tenisu najviše pogoduje Novaku Đokoviću, a ne Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru!" Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman

Teniska sezona je prekinuta i ko zna kada će biti nastavljena, a poslednji veliki turnir koji je morao da bude otkazan zbog neizvesnosti oko pandemije korona virusa je Vimbldon.

ATP je odlučio da iz tog razloga "zamrzne" i bodove, odnosno igrači ne mogu da izgube plasman dok se sezona ne završi, dok se Novaku Đokoviću isto tako nedelje provedene na vrhu liste neće računati za čuveni "ukupni plasman" u kom juri Rodžera Federera.

Možda će vas zanimati

Neki misle da to nije u redu, neki da jeste, ali pitanje broj jedan ovih dana u tenisu svakako je to kome pauza u ovom trenutku najviše prija? Odnosno, kome iz "velike trojke".

Poznati australijski teniser Tod Vudbridž istakao je za "Yahoo" da veruje da ovakva pauza najviše pogoduje Novaku Đokoviću, ali verujemo da se većina vas neće složiti sa izrečenim stavom nekada najboljeg "dubl" igrača sveta.

"Zbog neizvesnosti oko pauze teško mi je da zamislim da će 'velika trojka' dominirati ponovo, prvenstveno Rodžer i Rafa koji su najstariji", kazao je Tod Vudbridž.

"To je takođe veliki pritisak na Nadala i menja sve one narative koji su bili spremni za 2020. godinu. Što se tiče Novaka, možda je ovo najbolji trenutak u karijeri da se 'podmladi' i doživi još jedan veliki uspon u karijeri. Ako ništa, ovaj period najviše njemu pogoduje".

S obzirom na to da je Novak Đoković igrao savršen tenis od početka sezona, osvojio ATP Kup i Australijan open i Dubai, odnosno nema poraz, pitanje je na šta je tačno Vudbridž mislio...

Takođe, Australijanac ističe da bez obzira na to što je Rodžer Federer povređen, i svakako ne bi igrao ovaj deo sezone kada su "zamrznuti" bodovi i ATP lista, da njemu nikako nije lako jer će u tim godinama morati da se vrati na teren, a to postaje sve teže i teže.

Da čujemo vas, kome najviše prija pauza?

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC