• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajson bi mogao da se bori za titulu: Reč Velikog Džordža se poštuje, da li se slažete? (ANKETA)

Autori mondo.rs Autori Bojan Jakovljević

Tajson ima 54, ali svima je zagolicao maštu borbom protiv Džonsa

 Tajson bi mogao da se bori za titulu: Reč Velikog Džordža se poštuje, da li se slažete? (ANKETA) Izvor: Printscreen/YouTube

Svima nam je jako prijao Majk Tajson u ringu, svi se slažu da je potreban boksu, makar i oko borilišta, ali ima i onih koji misle da bi mogao da se bori za titulu sa aktuelnim borcima.

Među takvima su uglavnom površni ljubitelji boksa, mada sada stižu i glasovi koje treba saslušati. Jedan od njih je bivši šampion, član kuće slavnih Džordž Forman, najstariji šampion u teškoj kategoriji. On je pojas na povratku osvojio sa 45 godina, ali veruje da bi Tajson mogao da obori taj rekord.

Možda će vas zanimati

"Veliki Džordž" je glas koji se poštuje, a on kaže:

"Ako bude u formi kakvoj je sada i povrati tajming, a sve ostalo se složi kako treba, mogao bi da se bori za titulu. Ako bude vođen ispravno, šampion, pravi šampion će doći do njega. A ako dođe pravi, Tajson može da ga nokautira", rekao je Forman.

Tajson je izgledao zaista dobro, bio je u formi, delovao je moćno, iako mu je protivnik bio 51-godišnji Roj Džons džunior. Taj egzibicioni meč završen je nerešeno, iako nije bilo zvaničnog bodovanja.

"Tajson je delovao sjajno, stvarno sjajno. A Roj Džons je morao da iskoristi svaki trik da izbegne nokaut. Nisam mogao da verujem šta gledam. A to je samo egzibicija. Zamislite samo da je Tajson bio aktivan u poslednje dve godine? Sigurno bi bio kandidat za titulu prvaka sveta sa 54-55 godina", rekao je Forman.

Džordž je bio deo velike trojke teške kategorije koja je sedamdesetih godina prošlog veka podigla popularnost ovog sporta na još viši nivo. On, Muhamed Ali i Džo Frejzer pružili su svetu mnoge nezaboravne borbe.

Forman je pored toga ušao u istoriju kada je 1994. godine, sa 45, nokautirao tadašnjeg šampiona Majkla Murera, 26, u 10. rundi i osvojio WBA, IBF i naslednu titulu prvaka sveta.

Šta vi mislite?

Anketa

Da li bi Majk Tajson sada mogao da se bori za titulu?

  • Da, pokazao je da je u rangu sadašnjih teškaša!

    85.71% (6)

  • Ne, dobar je za egzibicije, ali prava borba je nešto drugo

    14.29% (1)

  • Sigurno bi mogao da se bori, mada teško za titulu

    0% (0)

Da li bi Majk Tajson sada mogao da se bori za titulu?

Rezultati

Srećom, Tajson je posle meča rekao da ga ne zanima borba za titule, već da je humanitarni rad mnogo važniji. I ruku na srce, ne bi prošao doping test.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC