• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad nema Hamiltona, Mercedes se bruka: Meksikanac Peres pobijedio u Sakiru!

Autor Dragan Šutvić

Druga trka u Bahreinu donijela mnogo uzbuđenja, iako nije bilo incidenata kao što je onaj Grožanov.

 Kad nema Hamiltona, Mercedes se bruka: Meksikanac Peres pobijedio u Sakiru! Izvor: Hamad Mohammed/Pool Reuters, Tanjug/Pool Reuters/Hamad Mohamm

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres pobijedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Sakira i ostvario prvi trijumf u karijeri u tom takmičenju. Peres je na kraju prvog kruga bio 18. ali je zahvaljujući dobroj vožnji, dobroj taktici ekipe, ali i greškama ekipe Mercedesa uspio da pobijedi.

On je postao prvi Meksikanac koji je poslije 1970. godine uspio da pobijedi u trci Formule 1. Trku je završio za sat, 31 minut, 15,114 sekundi.

Možda će vas zanimati

Drugo mjesto zauzeo je vozač Renoa Esteban Okon, što je njegov prvi plasman na podijum, a treći je bio vozač Rejsing Pointa Lens Strol.

Vozač Meklarena Karlos Sainc zauzeo je četvrto mjesto, peti je bio Danijel Rikardo iz Renoa, a šesto mjesto zauzeo je Aleksandar Albon iz Red Bula. Sedmi je bio Danil Kvjat iz ekipe Alfa Tauri, osmo mjesto zauzeo je Valteri Botas iz Mercedesa, koji je krenuo sa pol pozicije, a deveto mjesto zauzeo je njegov privremeni timski kolega Džordž Rasel.

Rasel je u ekipi zamijenio sedmostrukog svjetskog prvaka Luisa Hamiltona, koji je zaražen korona virusom. Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je 10. mjesto.

Šampion ove sezone u Formuli 1 je već odlučen, a to je po sedmi put u karijeri Luis Hamilton. Britanac vjerovatno neće nastupiti ni na narednoj, posljednjoj trci u ovoj sezoni, u Saudijskoj Arabiji.

(MONDO/Beta)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC