• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Zlatana nema, Kesi "kolo vodi": Vezista Milana poveo tim ka novoj pobjedi i oborio klupski rekord star 47 godina!

Autor Dragan Šutvić

Fudbaler iz Obale Slonovače i večeras je bio zapažen u odsustvu lidera ekipe. Milan je postigao gol na 30. uzastopnoj utakmici u Seriji A i oborio vlastiti rekord koji je na snazi bio skoro pola vijeka – od 1973. godine!

 Serija A 10. kolo Sampdorija Milan 1 2 Izvor: Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse

Bilo je 1:4 na Ferarisu u pretposljednjem kolu prošle sezone, krajem jula.

Večeras se, u novom okršaju Sampdorije i Milana, nije ponovio taj rezultat, ali je i ove večeri, kao i tada, kao pobjednik iz dvoboja izašao Milan i zadržao pet bodova prednosti u odnosu na vječitog rivala, Inter:

SAMPDORIJA – MILAN 1:2 (0:1)
/Ekdal 83 - Kesi 45 penal, Kastiljeho 77/

Možda će vas zanimati

Nije večeras u sastavu "rosonera" bilo maestralnog Zlatana Ibrahimovića, koji je na tom ljetnom duelu postigao dva pogotka. 

Švedski golgeter bh. korijena i strijelac čak deset golova u tekućj sezoni nalazi se na "prinudnoj pauzi" zbog povrede zadnje lože, koju je zaradio u duelu sa Napolijem 22. novembra, ali srećom po Milan, rezultati u poslednja dva kola ne ispaštaju.

Jedan od "krivaca" zašto je to tako je Frank Kesi, vezista iz Obale Slonovače, koji je, u odsustvu prve zvijezde tima, "odlučio da se dokaže".

Protiv Fiorentine, u pobjedi rezultatom 2:0, materijalizovao je penal (jedan je i promašio tokom tog meča) i uknjižio asistenciju, dok je i večeras, u Đenovi, pogodio sa "kreča" i poveo Piolijev tim do osme pobjede u sezoni.

Ako nije bilo penala u 39. minutu, kada je Lorenco Toneli povlačio Antu Rebića u želji da izbaci loptu sa gol-linije, jeste u finišu prvog dijela.

Jakub Jankto je igrao u domaćem šesnaestercu poslije skok-duela sa Teom Ernandezom, a za arbitra Kalvarezea nije bilo dileme…

Dosuđen je penal, koji je, rekli smo, u gol pretvorio Kesi i ispisao istoriju kluba. Milan je, naime, postigao gol na 30. uzastopnih mečeva u Seriji A, čime je oboren klupski rekord koji je datirao još iz prve polovine sedamdesetih godina!

Mrežu Sampdorije zatresao je, u 77. minutu, i Sami Kastiljeho, tek par sekundi nakon što mu je Pioli ukazao na povjerenje, dok je domaćin uspio da ublaži poraz golom u 86. minutu, kada je pogodio Albin Ekdal.

Inače, večerašnji domaćin je u duelu sa Milanom nastupio u drugačijoj garnituri dresova od one na koju smo do sada navikli od ovog kluba…

Sampa je, naime, nastupila u tamnoplavo-bijelom dresu, kao podsjetnik na opremu koji je nosio klub pod imenom Andrea Doria, kolektiv koji se fuzionisao sa Sampjerdarenezom, iz čega se "rodila" Sampdorija kakvu danas poznajemo.

SERIJA A - 10. kolo

Verona - Kaljari 1:1 (1:0)
/Zakanji 21 - Marin 48/

Roma - Sasuolo 0:0

Parma - Benevento 0:0

Udineze - Atalanta (odgođeno)

Krotone - Napoli 0:4 (0:1)
/Insinje 31, Lozano 58, Deme 76, Petanja 90+1/

Sampdorija - Milan 0:2 (0:1)
/Kesi 45 penal, Kastiljeho 77/

Ponedjeljak:

Fiorentina - Đenova (20.45)

Igrano u subotu:

Specija - Lacio 1:2 (0:2)
/Nzola 64 - Imobile 15, Milinković-Savić 33/

Juventus - Torino 2:1 (0:1)
/Mekkeni 77, Bonući 89 - N' Kolu 9/

Inter - Bolonja 3:1 (2:0)
/Lukaku 16, Hakimi 45, 70 - Vinjato 67/

TABELA: Milan 26, Inter 21, Napoli 20*, Juventus 20, Sasuolo 19, Roma 18, Lacio 17, Verona 16, Atalanta (-1) 14, Bolonja 12, Kaljari 12, Sampdorija 11, Benevento 11, Udineze (-1) 10, Specija 10, Parma 10, Fiorentina (-1) 8, Torino 6, Đenova (-1) 5, Krotone 2.

*NAPOMENA: Napoliju oduzet bod odlukom Fudbalskog saveza Italije.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC