• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Habib dolazi u Srbiju! Borovčanin za MONDO potvrdio da legendarni borac stiže u Beograd i najavio spektakl

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U Srbiji se naredne godine sprema bokserski spektakl. Šta to znači za razvoj boksa u našoj zemlji, koje ćemo sve zvezde ugostiti, ali i o renesansi u boksu za MONDO je govorio nekadašnji evropski šampion Nenad Borovčanin

 Habib Nurmagomedov dolazi u Srbiju Izvor: MN Press/YouTube/UFC - Ultimate Fighting Championship/Printscreen

Posle nešto više od četiri decenije Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u Srbiji, kako je odlučeno na AIBA kongresu u Budimpešti.

Za novembar, Beograd sprema veliki spektakl. Takmičenje u sportu koji trenutno doživljava procvat napraviće od srpske prestonice "centar sportskog dešavanja u celom svetu", kako je rekao prvi čovek Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Možda će vas zanimati

Naš proslavljeni bokser iza sebe ima titulu evropskog šampiona u kruzer kategoriji, a sada je karijeru usmerio na razvijanje tog sporta u Srbiji.

Borovčanin je za MONDO potvrdio da ćemo na velikom takmičenju moći da vidimo i legendarnog Habiba Nurmagomedova.

Posle 43 godine svetske zvezde boksa dolaze u Beograd. Tim povodom Borovčanin se nada da će kao i te 1978. godine popularnost tog sporta da poraste. 

"Nakon Svetskog prvenstva u Beogradu 1978. godine, boks je postao jedan od tri najpopularnija sporta u Jugoslaviji, a kao nasleđe ostale su opremljene bokserske sale, ringovi, trenažni centar na Košutnjaku", podsetio je predsednik Bokserskog saveza.

"Čak 43 godine kasnije Beograd će ponovo biti domaćin najboljim svetskim bokserima, a naš plan je da posle Svetskog prvenstva izgradimo nekoliko bokserskih centara, svakom regionu obezbedimo takmičarske ringove, a u većem broju gradova osposobimo besplatnu školu boksa", otkrio je Borovčanin.

"Svakako, Beograd ce biti u žiži sportskog desavanja u celom svetu."

Na svom Fejsbuk profilu Borovčanin je nedavno obajvio da Habib Nurmagomedov dolazi u Srbiju, a sada je za MONDO to i potvrdio, ali dodao i da će da se potrudi da dovede "Rokija".

"Pre svetske pandemije bio je dogovor sa čelnicima AIBA da Silvester Stalone bude jedan od promotera šampionata, ostaje da to potvrdimo kad sve to prođe. Habib dolazi sigurno, kao i Povetkin, Beterbijev i mnogi drugi aktuelni šampioni sveta", rekao je bivši šampion Evrope.

Izvor: MN PRESS

Nije naveo ko bi mogao da osvetla Srbiji obraz na prvenstvu, ali je priznao da veruje u čuda jer je po njegovim rečima boks "mrtav 15 godina".

"Sada smo uz pomoć države uspeli da izgradimo sistem od kog očekujemo rezultate u narednim godinama i olimpijsko zlato 2024. godine", kaže Borovčanin.

"Verujemo da će se rezultatski uspon Srbije dogoditi na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Verujemo u čuda! Boks je u Srbiji bio mrtav 15 godina“, poručio je Borovčanin koji je dodao da je amaterima sve obezbeđeno za profesionalnu karijeru."„Obezbedili smo podršku našim amaterima da razvijaju svoju profesionalnu karijeru. Već sada ih imamo nekoliko, počev od Konovalova, Moye, Stošića, Babića. Uslove imaju, ostalo je na njima“.

Svetsko prvenstvo na najbolji mogući način promovisao je i Miloš Biković koji glumi u čuvenoj predstavi "Kad su cvetale tikve", a prvi čovek Bokserskog saveza istakao je da je ta kampanja prošla veoma efektno.

"Već sada su počele bokserske šale da se čuju kod novih klinaca, zahvaljujući našim kampanjama, od kojih je Bikovićeva najefektnija. Boks je više od sporta, zaista jedna veština koja ne samo da stvara sportiste, već boljeg čoveka od svakog deteta koje uđe u salu“, rekao je Borovčanin.

Za kraj razgovora kada smo utvrdili da Beograd dobija sportski spektakl, Borovčanin je komentarisao još jedno veliko dešavanje u tom sportu koje se priprema.

U pitanju je susret čuvenih boksera Entonija Džošue i Tajsona Fjurija, a bivši evropski šampion nema favorita.

"Biće to veoma uzbudljiv meč, sudar Džošue tipičnog sportiste i kontraverznog Fjurija“, kratko je zaključio Nenad Borovčanin.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Samo je on još falio

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC