• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povratak Džošue uništitelja! Britanac osetio krv, prebio pa nokautirao Bugarina i odbranio pojaseve! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Džošua četiri puta slao Puleva na pod, a onda ga dokrajčio

 Povratak Džošue uništitelja! Britanac osetio krv, prebio pa nokautirao Bugarina i odbranio pojaseve! Izvor: Tanjug/Andrew Couldridge/Pool via AP

Entoni Džošua je očekivano odbranio svoja tri pojasa u teškoj kategoriji, ali ono što je navijače obradovalo još više je što je izgledao da se Britanac vratio svojim korenima - bio je uništitelj koji ide napred i melje protivnike!

Nakon poniženja protiv Endija Ruiza i povratka titule na način na koji se nije svideo navijačima - bezbedno, sa distance, na poene - Kubrat Pulev mu je pružio idealnu šansu da navijačima pokaže ono zbog čega su ga zavoleli. I to je iskoristio, pošto je nokautirao Bugarina u devetoj rundi.

Možda će vas zanimati

Džošua je sada popravio skor na 24 pobede i jedan poraz, uz 22 nokauta, dok je Pulev pretrpeo drugi poraz i sada ima skor 28-2, uz 14 nokauta.

Meč je održan u Vembli areni u znatno smanjenom kapacitetu, ali su navijači navijali i pevali i sve je podsetilo na vremena pre pandemije. Treba reći da se u publici našao i legendarni Flojd Mejveder, jedan od najboljih boksera svih vremena, koji je na ovaj način odao poštovanje Džošui.

Što se tiče same borbe, navijači su dobili ono što su tražili, "starog" Džošuu, borca koji ide napred i koji je prosto zaljubljen u snagu svojih udaraca.

Ruku na srce, visoki, ograničeni, kruti, ali sposobni pulev je idealan protivnik za to, jer on nije mogao nikako da uradi šta je uradio Ruiz - da uđe u blisku borbu i uneredi protivnika. 

Od početka je AJ krenuo ofanzivno, posle početnog ispitivanja snaga u prvoj rundi, uspostavio je u drugoj kontrolu prednjim direktom, da bi u trećoj dva puta slao Puleva na pod. Visoki, 39-godišnji Bugarin je jednom trenutku čak okrenuo leđa pod silovitim udarcima protivnika.

Pulev je nekako "preživeo" do kraja runde, a onda se u četvrtoj očekivao kraj, ali Pulev se nije dao. Držao se na distanci, povratio kontrolu nad svojim nogama, ostao u četvrtoj rundi, a onda imao i jako dobru petu.

Džošua, međutim, nije ispuštao kontrolu, boksovao je jako lepo, ponekad je čak podsećao i na Flojda, što je jako retko kad su teškaši u pitanju i sigurno je nizao runde.

To je potrajalo do osme runde, koju je Pulev verovatno dobio, da bi u četvrtoj Džošua "dao gas", aperkatima "izmerio" svog protivnika, a onda krenuo u napad i silovitim aperkatom poslao Puleva na pod. On je ustao dok je sudija došao do 6, ali je delovao nesigurno.

Kada je borba nastavljena, Džošua je prelepim, prelepim desnim direktom poslao Puleva na pod, a ovaj nije uspeo da ustane dok je sudija izbrojao do 10.

Britanac je odbranio pojaseve u verzijama WBA, IBF, WBO i manje cenjenoj IBO verziji.

Odmah posle trijumfa, Džošua je izašao iz ringa i otišao da se pozdravi sa Flojdom i zahvali mu na podršci, iskazavši tako veliko poštovanje prema jednom od najboljih svih vremena.

Hajde sada da konačno dobijemo borbu sa Tajsonom Fjurijem, krajnje je vreme i nema više šta da se čeka.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC