• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudom izbegao smrt, vratio se kao pobednik: Preživeo stravičnu nesreću, dokazao da je i dalje jedan od najboljih!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izabrao je nepotrebno teškog protivnika na povratku i pobedio ga kako nikad niko nije

 boks-erol-spens-povratak-u-ring-pobeda-deni-garsija-sampion-wbc-ibf-velter Izvor: Printscreen/Twitter/Instagram/errolspencejr Tanjug/AP Photo/Brandon Wade

Prošle godine dana ležao je u bolnici, verovatno zahvaljujući Bogu što je ostao živ i što će moći da se oporavi. Svet je bio šokiran snimcima njegovog Ferarija kako se prevrće, a retko ko je mogao da veruje da je ostao živ kada je ispao iz automobila.

Možda će vas zanimati

Tačno 434 dana kasnije, Erol Spens je ponovo podigao pobednički ruke u vazduh, nastavivši svoj pobednički niz, pokazavši još jednom da je jedan od najboljih boksera današnjice i jedan od dvojice najboljih velteraša sveta (hoćemo li ikad dočekati tuču sa Badom Krofordom?).

Što se tiče boksa, ništa se nije promenilo: "Istina" Spens borio se i tukao sa odličnim i prekaljenim udaračem Denijem Garsijom i sigurno ga pobedio na poene. Dvojica sudija bodovala su 116:112 (8-4), a jedan 117:111 (9:3).

Spens je odbranio svoje titule u verzijama IBF i WBC pobedivši Garsiju, protivnika koji je daleko teži, bolji i iskusniji nego što je šampionu trebalo u prvoj borbi posle povratka u ring nakon nesreće.

"Ovo je nadrealan trenutak, čoveče. Sanjao sam samo da se vratim posle nesreće. Posle godinu i po dana dana puze, pa mislim da sam izgledao prilično dobro. Bilo je malo 'rđe', malo sam se umorio, ali mislim da sam otresao paučinu. Biću spreman da se borim ponovo na leto", rekao je Spens posle meča.

Što se tiče umora, da, delovao je malo umorno u 10. rundi, ali se posle povratio i zadao sjajnom Garsiji najubedljiviji poraz u karijeri.

"Brzi" je prethodno gubio samo od preostalih iz vrha velter kategorije (ne računajući legendu Pakjaa): podeljenom odlukom sudija od Kita Turmana 2017. i takođe jednoglasnom, ali mnogo bližom odlukom sudija.

Garsija se sjajno držao u prvoj polovini borbe, ali je često bio uzdržan, dozvolivši tako rivalu da sakuplja poene.

"Bio je bolji večeras. Nema izgovora. Borio sam se snažno, bila je žestoka borba. Prednja mu je prilično dobra… Borio sam se jako i ponosan sam", kratko je rekao Garsija.

On je tu pogodio suštinu, jer je Spens pokazao da je njegovo možda glavno oružje, prednji direkt, i dalje oštro i ubitačno.

Šta sad? Kroford je bio pored ringa i gledao je meč. Dugo nismo gledali borbu neporaženih velteraša, krajnje je vreme?

Njih dvojica su se prepucavali posle meča, na kraju je pala opklada od MILION dolara!

Nadajmo se da neće ostati samo na rečima...

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC