• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković menja plan da spasi Australijan Open! Ide u karantin sa Nadalom i Timom u drugi grad, igraće i egzibiciju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Australijanci su shvatili da moraju da naprave promene, pa će zbog toga i Novak morati da menja svoje planove...

 novak-djokovic-spasava-australijan-open-2021-menja-plan-karantin-nadal-tim-adelejd-egzibicija Izvor: YouTube/Australian Open TV/Printscreen

Nove promene pred početak Australijan opena!

Novak Đoković će uskoro otputovati u Australiju pred prvi grend slem sezone, ali karantinski period ipak neće provesti u Melburnu, već u drugom australijskom gradu!

Možda će vas zanimati

Ovo je potvrda koja je stigla od direktora turnira i sada postaje jasno kako će izgledati plan Đokovića u narednom periodu.

Najbolji teniser sveta bi čak trebalo i da učestvuje na egzibiciji u Adelejdu pre Australijan opena, koji se ove godine igra u promenjenom terminu, od 8. do 21. februara.

Đoković će po dolasku u Australiju, kao i svi drugi teniseri, morati da ode u karantin u trajanju od 14 dana, ali će on to učiniti u Adelejdu, umesto u Melburnu, gradu gde se Australijan open održava.

Prvi grend slem sezone je upao u problem. Deo vlasnika apartmana u jednom hotelu u Melburnu je najavio tužbu, a u tom hotelu je bio predviđen karantin za tenisere. Zbog toga su organizatori morali da promene hotel i da nalaze nova rešenja, zbog čega su na kraju došli do gornje granice smeštajnih kapaciteta u Melburnu.

"Došli smo do ivice broja ljudi kojima je dozvoljeno da budu u karantinu u Melburnu. Obratlli smo se vladi Južne Australije u vezi sa mogućnošću da oni stave u karantin najmanje 50 ljudi. Ali oni ne bi bili zainteresovani za to, jer im ne donosi korist da rizikuju celu svoju zajednicu. Ali bilo bi dobro da postoji egzibicija neposredno pre Melburna i tako smo izabrali Top 3 tenisera i Top 3 teniserke i oni će igrati egzibiciju od 29. do 30. januara", potvrdio je Kreg Tili, direktor Australijan opena, a prenosi američki "Tennis Channel".

Izvor: Profimedia

Ovo faktički znači jednu stvar - Novak Đoković, Rafael Nadal i Dominik Tim će učestvovati na egzibiciji krajem januara i oni će biti smešteni u karantin u Adelejdu. Tamo će im se pridružiti i tri najbolje teniserke sveta - Ešli Barti, Simona Halep i Naomi Osaka.

"Uslovi karantina će ostati isti. Biće u različitim hotelima u manjoj grupi i putovaće direktno do Adelejda. Mislimo da je ovo odlična prilika za pokretanje pre nego što uđemo u sezonu", naveo je Tili.

Posle egzibicije 29. i 30. januara, Đoković će se preseliti u Melburn, gde će sa saigračima iz Srbije braniti titulu na ATP kupu od 1. do 5. februara.

Nakon toga će od 8. februara uslediti početak Australijan opena, na kojem će Novak Đoković braniti titulu i pokušati da osvoji deveti pehar u Melburnu.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC