• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je već patološka mržnja prema Novaku Đokoviću: Kao povrijeđen si, a igraš po pet setova!

Autor Dragan Šutvić

Nastavlja se "pljuvanje" po Srbinu u Melburnu.

 Ovo je već patološka mržnja prema Novaku Đokoviću: Kao povrijeđen si, a igraš po pet setova! Izvor: Profimedia

Novak Đoković doživio je povredu mišića stomačnog zida u 3. kolu Australijan opena, ali uprkos tome uspio je da smogne snage i "dovrši" Frica, a potom savlada Raonića i Zvereva.

U normalnim okolnostima - pričalo bi se o ludosti i hrabrosti tenisera koji je rizikovao mnogo kako bi ostao na terenu i došao do trofeja, ali u slučaju Novaka Đokovića uvek se u prvi plan stavljaju potpuno druge stvari, kao narativa da je sve folirao.

Možda će vas zanimati

Nikome nije jasno šta bi dobio time da poslije 2:0 u setovima počne da glumi i jedva pobijedi poslije pet setova, ali je to sve prihvaćenije mišljenje iz ko zna kojih pobuda i razloga.

Jedan od najglasnijih kritičara je bivši australijski teniser Sem Grot koji je nedavno intervjuisao Đokovića na terenu, potom ga je nazvao zlikovcem, da bi novu "frku" digao nakon što je pobijedio Zvereva, odigravši sjajan meč uprkos tome što nije potpuno zdrav.

"Da li je Novak povrijeđen? Ne znam...", rekao je Grot za australijski "Najn".

"Ako jeste, onda ga to ne ometa jer je pobijedio u pet setova protiv Frica sa tom povredom, pobijedio je i Zvereva, nevjerovatnog rivala, a mislio sam da će to biti težak meč, kako se na kraju i ispostavilo za njega da je bio", dodao je Australijanac.

"Ne možeš da igraš tako fizički naporne razmjene i pobjeđuješ u njima ako vas povreda koči do te tačke da ne možete da igrate".

Jasno je na šta je mislio Australijanac, ali se ponovo nesrećno ogradio.

"Ne kažem da nije povrijeđen, ali ne može da bude tako strašno ako možete da igrate pet setova, pa četiri seta, pa još četiri seta", dodao je Sem Grot.

Izvor: Tanjug/AP/Hamish Blair

Podsjetio je Australijanac da su Kasper Rud i Mateo Beretini odustali zbog povreda, da je Grigor Dimitrov jedva priveo meč kraju, pa je pretpostavio da bi to trebalo da znači i da je Novak Đoković, najizdržljiviji teniser svih vremena, trebalo isto da odustane.

"Pet setova je pravi test izdržljivosti, mentalne, taktične... U tom trenutku Novak kaže da je povrijeđen, ali uspijeva da izdrži pet setova", dodao je Sem Grot.

Podsjetimo, Đoković se zahvalio svom fizioterapeutu Ulisesu Badiou, a odlučio je da do kraja Australijan opena uopšte ne trenira na slobodne dane kako bi oporavio svoje tijelo za predstojeće izazove na terenu, zbog čega će sporije ulaziti u mečeve.

Vidjećemo ga već u četvrtak protiv Aslana Karaceva, i to pred publikom.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC