• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strah i trepet MMA šokirao, pa se predomislio: Objavio penziju, Čečenija i UFC se digli na noge - neće moći!

Autor Dragan Šutvić

Kovid je uzeo veliki danak na njegovo zdravlje, nije mogao više

 ufc-hamzat-cimaev-penzija-povlacenje-dejna-vajt-ramzan-kadirov-cecenija Izvor: Profimedia

Hamzat Čimaev bio je zvijezda u usponu UFC-a i MMA uopšte, svi su bježali od njega, ali onda je došao koronavirus, pa odlaganja borbi jedanput, drugi put, treći put… Na kraju je djelovalo da je švedski Čečen okončao karijeru i emotivno se oprostio na Instagramu.

Ubrzo potom reagovao je i prvi čovek UFC-a Dejna Vajt, a danas se u cijelu priču uključio i lider Čečenije Ramzan Kadirov, koji je borcu ponudio sve uslove oporavka. Čimaev je rođen u Čečeniji, ali su njegovi roditelji dok je bio dete emigrirali u Švedsku.

Možda će vas zanimati

Čimaev se baš mučio sa virusom, dugo nije mogao da trenira uopšte, a jedan je od boraca sa najžešćim ritmom u sportu. Potom je na Instagramu osvanula poruka:

"Hvala svima što ste me podržavali. Mislim da je gotovo. Znam da nisam uzeo pojas, ali to nije najbitnija pobjeda u ovom životu. Možda ću vas zabrinuti, ali moje srce i tijelo su mi rekli sve. Hvala mom timu Allstars i UFC-u. Hvala Bogu", napisao je Čimaev.

Potom je na svoj Instagram "stori" okačio poruku: "Vodite računa o sebi i svojoj porodici. Glavna stvar je da ne znamo šta je ova bolest, ali je nije lako preležati".

Svet MMA se digao na noge, ali ubrzo su stvari krenule u drugom toku. Čimaev je obrisao skoro cijeli svoj Instagram, osim jedne fotografije: sebe u stolici, uz natipis: "4.02 u Las Vegasu".

Ubrzo se oglasio i Vajt, rekavši da je Čimaev emotivan, ali da se neće povlačiti, iako su mu pluća oslabila.

Potom se javio i Kadirov, koji je objavio da je razgovarao sa Hamzatom.

"Rekao sam mu da su svi Čečeni zabrinuti zbog ove vijesti, kao i da inspiriše mlade ljude širom svijeta, koji vjeruju u njegov povratak i nove pobjede. Ako treba da čekamo njegov povratak, onda ćemo to strpljivo ičiniti. Jasno mu je koliko je njegova karijera važna za Čečeniju. Obećao je da će dati sve od sebe da se što prije oporavi. Doći će uskoro ovdje, gdje će proći rehabilitaciju i početi da trenira. Hamzat ne ide u penziju i ostaće do kraja", rekao je Kadirov.

Čimaev u MMA karijeri do sada ima skor 9-0, a u UFC 3-0. Pažnju je privukao kada je u najjačoj svjetskoj promociji imao dvije borbe u roku od 10 dana, kao i ludačkom statistikom da je u sve tri borbe primio samo dva udarca.

Hamzat Čimaev
Izvor: YouTube/Khamzat Smashaev

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC