• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličko na prvoj liniji "odbrane od Putina": Nekada dominantni šampion sada na vojnoj vježbi mitraljezima (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Bivši šampion, sada gradonačelnik Kijeva, kaže da će vojne vježbe biti redovne

 Boks Vitalij Kličko vojna vježba Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /Kiev Mayor press-service

Legendarni bokserski šampion Vitalij Kličko, sada gradonačelnik Kijeva, učestvovao je sa kolegama političarima u vojnoj vježbi, navodi njemački dnevnik Bild.

Legendarni teškaš je sada u poziciji koja je zadužena za odbranu zemlje, tako da je sa kolegama na poligonu vježbao gađanje teškim mitraljezima, zatim čuvanja položaja od dolazećih tenkova, ali i bacanje ručnih bombi.

Možda će vas zanimati

"Ubeđen sam da moramo da budemo dobro pripremljeni da branimo naš grad, naše stanovništvo i našu zemlju ako treba", rekao je Kličko i dodao da će vojne vežbe postati redovne u budućnosti.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /Kiev Mayor press-service

Sukobi u istočnoj Ukrajini počeli su 2014. godine. Rusija je tada anektirala Krim, što ona spori i navodi da ga je vratila tamo gdje pripada, poslije čega je pružila podršku separatistima u području.

Ukrajinski demonstranti su tada napravili puč i smijenili predsjednika, a od tada traje stanje relativno zamrznutog konflikta. Za ovih sedam godina, živote je izubilo više od 13.000 ljudi. Ukrajina od tada smatra da joj prijeti nesporedna vojna opasnost od Rusije.

Vitalij dolazi iz vojne porodice, otac mu je bio u aktivnoj službi, selili su se po Sovjetskom Savezu, a Kličko stariji je bio dio jedinica koje su čistile Černobilj.

Prije nego što se potpuno bacio na politiku, bio je profesionalni bokser od 1996. do 2014, iako je posljednju borbu imao 2012. Zabilježio je 41 pobjedu, od čega 37 nokautom, a pretrpio samo dva poraza.

Prvi poraz je bio protiv Krisa Berda, kada je pokidao mišić ramena, a drugi je kada su sudije ocijenile da je previše opasno da nastavi borbu protiv Lenoksa Luisa zbog posjekotine iznad oka, nastale pertlom rukavice.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO /Kiev Mayor press-service

U oba poraza je vodio kod sudija. Inače je doktor sportskih nauka, a u profesionalnoj karijeri nikada nije nokautiran, niti je bio u nokdaunu, niti je zaostajao kod sudija. Bio je jedan od najdominantnijih teškaša svih vremena, a povrede su mu u više navrata isjecale i skratile karijeru.

Inače je stariji brat Vladimira Klička, uspješnijeg i ostvarenijeg, mada daleko manje agresivnijeg teškaša. Njih dvojica se nikada nisu borili jer su obećali majci da to neće činiti.

Jedini je teškaš koji je bio šampion u tri različite dekade i jedini uz Olivera Mekola i Nikolaja Valujeva koji nikad nije bio u nokdaunu. Uz Džordža Formana je jedini koji je branio titulu poslije 40. godine.

Njegova stranka Ukajinska demokratska alijansa za reforme - UDAR - je liberalna i proevropska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC