• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dobio sam prijetnje, obavijestio sam MUP RS i Tužilaštvo": Predsjednik RS RS ponovio: Neću više da budem dio RS BiH!

Autor Dragan Šutvić

Prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj ponovio je, u saopštenju za javnost, da odustaje od uloge predsjednika Rukometnog saveza BiH

 Rukomet Marinko Umičević prijetnje Hajro Delić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, oglasio se danas saopštenjem za javnost, ponovivši da odustaje od mjesta prvog čovjeka bh. rukometa.

Umičević je ovo najavio nakon utakmice kvalifikacija za EURO 2022 između BiH i Austrije u Bugojnu, kada se na tribinama našao transparent na kojem je bilo ispisano: "Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!"

Možda će vas zanimati

Takođe, u dopisu upućenom medijima, Umičević je naveo da je, nakon tog meča, ali i poslije odlaska doskorašnjeg selektora BiH Bilala Šumana, dobio prijetnje od "izvjesnog Hajre Delića".

"Njegove prijetnje sam ozbiljno shvatio i zbog toga sam odlučio da sve to prijavim policiji Republike Srpske kao i Tužilaštvu BiH, i ovih dana uslijediće tužba protiv autora ovih prijetnji. Zbog toga sam odlučio da se krajem aprila ne prihvatim uloge predsjednika Rukometnog saveza BiH koja mi pripada. Stoga ću na narednoj sjednici UO RS Republike Srpske tražiti da neko od preostala tri člana iz Republike Srpske koji su dio UO RS BiH bude imenovan za budućeg predsjednika saveza u Sarajevu (Rađa, Šegrt i Miljuš). Jednostavno ne želim više da budem dio tog saveza za kojeg sam mnogo toga uradio u minulom periodu i koji je prije mog dolaska bio na ivici provalije. Mojim dolaskom uspio sam da RS BiH postavim na čvrste noge, da reprezentacija BiH po prvi put ode na prvenstvo Evrope. Zahvaljujući mom prijedlogu za otvaranje podračuna u RS RS plate zaposlenima su redovne, plaćeni su svi doprinosi i trenutno nikom ništa ne dugujemo", napisao je Umičević u saopštenju.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj razočaran je, ističe, činjenicom da već godinu dana ne može da se riješi tužba koju je RS BiH podnio protiv Poreske uprave FBiH.

"Taj organ je svojevremeno dodijelio ID broj potpuno nelegalnom RS BiH koji nikad nije bio upisan u sudski registar kao ni u Savjetu ministara. Tu je sve aposlutno jasno, pa me čudi da još nije doneseno rješenje i pitam se šta se više čeka sa tim. Da nismo otvorili podračun u RS Republike Srpske, savez u Sarajevu ne bi mogao nikako da funkcioniše. I ovo je razlog što sebe više ne vidim u ovom savezu, a na organima RS Republike Srpske tražiću da se zakaže vanredna izborna skupština RS BiH (neki se naši članovi ne slažu sa ovim mojim prijedlogom), a sve sa ciljem kako bi u rukomet došli novi ljudi", zaključio je Umičević.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Ti nisi ni za predsednika RS Republike Srpske

Prevara

Kakva prevara od covjeka.Nista nije uradio od navedenog.Repka se kvalificirala prije njegovog dolaska.Izjavom da je njegova repka srbija navukao je gnjev sportista na sebe

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC