• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević: Stavljena mi je meta na čelo, ne želim biti predsjednik Rukometnog saveza BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednik RS BiH Marinko Umičević govorio o spornom transparentu iz Bugojna, na utakmici BiH - Austrija.

 Marinko Umičević: Stavljena mi je meta na čelu, ne želim biti predsjednik Rukometnog saveza BiH Izvor: Promo/Marinko Umičević

Transparent na kojem je pisalo "Prvo Bosna pa sve ostalo! Neka ti je jasno Marinko!", koji je bio postavljen u dvorani bugojanske Iskre, koja je bila domaćin kvalifikacionog duela za Evropsko prvenstvo između BiH i Austrije, podigrao je mnogo prašine.

Između ostalog, on je bio jedna od tema juče održane sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH u Banjaluci, gdje je bilo govora i o disciplinskoj prijavi protiv RK Iskra Bugoojno, koja je bila tehnički organizator pomenutog duela.

Možda će vas zanimati

Skandalozan transparent bio je upućen protiv Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske i potpredsjednika RS BiH, koji je istakao da ne želi da bude na čelu Saveza.

"Ovim je meni stavljena meta na čelo i ljut sam na RK Iskra što nisu angažovali policiju kako bi se napravio zapisnik o tom incidentu. Zbog svega toga donio sam odluku da neko od članova UO RS BiH iz Republike Srpske umjesto mene bude budući predsjednik RS BiH. Smatram da sam mnogo toga uradio za Savez i uopšte za rukomet BiH, i da to nisam zaslužio, a eto doživio sam da me uvijek napadaju iz Federacije BiH", rekao je Umičević.

Predsjednik RS BiH Mensur Sinanović osudio je incident koji se desio u Sportskoj dvorani u Bugojnu.

"Mi smo na Upravnom odboru najoštrije osudili incident i tako nešto Marinko Umičević nije zaslužio, jer je dobro poznat njegov ogroman doprinos za preporod rukometa u BiH. Sve to je bacilo mrlju na dobru igru i pobjedu reprezentacije protiv Austrije, a sada je sve u rukama disciplinskog organa", izjavio je Sinanović.

Muškim i ženskim premijerligaškim klubovima, čiji su dugovi prema Savezu veći od 30.000 KM, dobili su rok do 8. aprila da izmire obaveze ili će biti suspendovani.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stefan

Radnice u fabrici udara cipelom po glavi, a kad mu neko malo priprijeti, tresu se gaće... Eee i moj narod se ovakvih boji. Pfff....

iskra

ovaj svakih mjesec dana daje neku ostavku

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC