• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umičević napušta Rukometni savez BiH: Narušeno mi je zdravlje, a i ne mogu više da slušam "šupljake"!

Autor Dragan Šutvić

Predaće funkciju u bh. kući rukometa početkom naredne godine

 Marinko Umičević napušta Rukometni savez BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH, početkom 2021. godine povlači se sa funkcija u bh. kući rukometa!

Navedeno je ovo u saopštenju Rukometnog saveza Republike Srpske, koje potpisuje Umičević kao predsjednik.

Možda će vas zanimati

"S obzirom da početkom naredne 2021. godine dužnost predsjednika RS BiH pripada RS Republike Srpske, zbog "narušenog zdravlja prinuđen sam da tu poziciju prepustim drugom članu UO RS BiH iz Republike Srpske, a i ne mogu više da slušam šuplje priče pojedinaca. Kandidati da me zamijene su: Vojislav Rađa (Doboj), Vladan Šegrt (Trebinje) i Aleksandar Miljuš (Prijedor)", navedeno je u dopisu Marinka Umičevića, koji se zahvalio Rađi jer ga je, kako ističe, "na pravi način mijenjao u radu UO RS BiH i kao patriota i kao stručno lice".

Umičević je, kako ističe, poslije dva mjeseca, obzirom da je bio pozitivan na korona virus, obišao prostorije RS RS, te je, prilikom te posjete, prije svega, dogovoreno da počne aktivno da se radi na organizaciji petog po redu Svesrpskog kupa.

"U prethodna četiri odigrana turnira, Rukometni savez Republike Srpske je u tri navrata bio domaćin, i sada je red da oni budu organizatori. Posljednji je održan u decembru 2019. godine u Palama i želim da naglasim da je organizovan na najvišem mogućem nivou, a zahvaljujući i gospodinu Staši Košarcu kao i načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću, dok je i kvalitet utakmica bio na zavidnom nivou. Ukoliko naši prijatelji iz RS Srbije i Vojvodine ne budu bili u mogućnosti da ove godine budu organizatori, onda će u tom slučaju Rukometni savezRepublike Srpske ponovo biti domaćin, jer ne smijemo dozvoliti da se prekine ova značajna manifestacija za srpski rukomet", ističe Umičević.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Razgovaralo se, takođe, i o organizaciji drugog Sabora omladinskog rukometa.

"Na premijeri (januar 2020. godine), okupio je preko 600 djevojčica i dječaka u Sportskoj dvorani Borik kao i dvorani Centar. Pratićemo epidemiološku situaciju i do polovine decembra tekuće godine donijećemo konačnu odluku da li ćemo Sabor organizovati u januaru naredne 2021. godine ili ćemo ga prolongirati za ljetni period, jer nama je zdravlje svakog djeteta najvažnije", naveo je prvi čovjek Rukometnog saveza RS.

Pohvalno je Umičević govorio o funkcionisanju svih takmičenja pod okriljem RS RS, ali i rezultatima banjalučkog Borac m:tela i dobojske Sloge u Premijer ligi BiH, u kojoj ova dva tima, bez ijednog ispuštenog boda, zauzimaju prve dvije pozicije.

"Svi odlično rade svoj posao, a potvrda toga je da se takmičenja redovno održavaju u najboljem redu. Pohvale idu i na račun svih klubova koji se odgovorno ponašaju prema svim uputstvima po pitanju pandemije izazvane korona virusom. Osim toga ponosan sam na sve naše klubove, sa akcentom koji se takmiče u Premijer ligi BiH gdje je vidljivo da Sloga iz Doboja i banjalučki Borac m:tel vode glavnu riječ za šampionsku titulu. Ponosan sam na sve to, ali i na činjenicu da drugu godinu zaredom naši klubovi ne plaćaju kotizaciju za takmičenje i po tome smo jedini Savez u regionu. Osim toga sam ponosan da smo zajedno uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i razumijevanju ministrice Sonje Davidović spasili tri naša kluba od odustajanja iz takmičenja Premijer lige BiH: RK Leotar, RK Derventa i RK Slavija. Trenutno me brine situacija po pitanju sudbine RK Lokomotiva iz Brčkog kojem ćemo u granicama svojih mogućnost vrlo rado pomoći, a očekujem da će ih podržati i Vlada Republike Srpske kojoj smo upitili dopis za pomoć, jer mi i Brčko gledamo kao dio Republike Srpske. Naravno ako se ustanove i krivci za teško stanje u Lokomotivi onda isti treba i da odgovaraju", istakao je Umičević, naglasivši na kraju da će se uskoro krenuti sa izradom monografije povodom tri decenije postojanja Rukometnog saveza Republike Srpske.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

opet

ovaj po ko zna koji put napusta rukomet

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC