• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak destabilizuje ATP, ima lični interes: Udar na Đokovića iz tabora velikog prijatelja!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbin nikoga ne napada, a svakodnevno je na meti udara...

 novak-djokovic-atp-sukob-ptpa-menadzer-dominik-tim-hervig-straka Izvor: MN PRESS

Novak Đoković osnovao je prošlog leta novi sindikat tenisera (PTPA) zbog neslaganja sa čelnicima ATP, pre svega kako bi pomogao teniserima sa manjim primanjima, što uopšte nije naišlo na odobravanje velikog broja moćnika.

Možda će vas zanimati

Nažalost, ni njegovih kolega, pa su se tako u tenisu pojavile dve struje. Na stranu protiv Novaka Đokovića, koja je brojnija, stao je i agent njegovog prijatelja i rivala Dominika Tima.

U pitanju je Hervig Straka, koji je i ranije bio protiv Đokovića, a koji je u sukobu interesa pošto je bio član Upravnog odbora direktora ATP, istovremeno i direktor turnira u Beču, na šta su svi "zažmurili" kada je to bilo potrebno.

"Ako ne smanjite nagradni fond u vreme korone, neće biti više turnira. To vam je kao u svakoj drugoj kompaniji, ili smanjite troškove na plate i otpustite par radnika ili će kompanija da bankrotira. Sve drugo bi bilo ekonomsko samoubistvo. Većina igrača u osnovi ovo razume, ima ih nekoliko koji moraju da se ubace u ulogu mučenika. Vasek Pospišil je samo jedan od tih kritičara", rekao je Hervig Straka za "Klajne Cajtung" komentarišući nedavni incident u Majamiju.

"Postoji interes pojedinih igrača u smislu destabilizacije asocijacije ATP. To je zbog ličnih interesa i animoziteta. Šteta je, jer je ATP organizacija u kojoj igrači imaju 50 odsto prava da donose odluke, to nećete naći nigde", rekao je Hervig Straka.

Nije spominjao poimence, ali jasno je da je sve vreme mislio na Novaka Đokovića i njegovu organizaciju PTPA koja je očigledno "trn u oku" moćnika iz ATP.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC