• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno! Novak na terenu poslije dva mjeseca: Đokovića čekaju pakleni rivali - i to čim kroči na šljaku!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Strahovito težak posao čeka najboljeg tenisera svijeta u Monte Karlu!

 tenis monte karlo novak đoković na terenu poslije dva mjeseca Izvor: Profimedia

Novak Đoković dugo nije imao tako teške rivale u svakoj rundi bilo kog turnira

Žrijeb za Masters u Monte Karlu je poznat, a da li prvi teniser svijeta Novak Đoković može mirno da spava pred početak - veliko je pitanje.

Možda će vas zanimati

Naredne nedjelje Noleta očekuje prvi turnir poslije osvajanja Australijan opena, a rivali sa kojima će se odmah sresti igrali su tokom njegove pauze u finalima i dokazali da su u sjajnoj formi.

Konkurencija koju predvodi mlađa ekipa tenisera je izuzetno jaka. U prvom kolu srpski teniser odmara kao prvi nosilac prestižnog turnira, ali već u drugom može da se suoči sa Italijanom koga zovu "Novi Novak".

Mladi Janik Siner mnoge podsjeća na Srbina po stilu igre, ali do sada se njih dvojica nisu sastali na terenu, pa tako nije bilo prilike da se u to i uvjerimo. Ipak, zahuktali Siner dolazi u Kneževinu poslije finala u Majamiju, ambiciozan je i voli da mrsi konce favoritima, a Đoković je i sam priznao da bi Italijan mogao da bude novi broj jedan.

Izvor: Profimedia

Ukoliko okolnosti tako namjeste, srpski as bi mogao u trećem kolu na megdan poljskom teniseru Hubertu Hurkaču, šampionu Mastersa u Majamiju, koga Novak jeste pobijedio u oba međusobna meča, ali treba uzeti u obzir i to da se Đoković odmarao poslije Australije, dok je Hurkač "pokupio" trofej i to nedavno.

Ni u potencijalnom četvrtfinalu Noletu neće biti mnogo lakše. Tada bi mogao do Nijemca Aleksandra Saše Zvereva protiv koga srpski as vodi u međusobnom skoru (6:2), ali se u posljednjem meču namučio u četiri seta u četvrtfinalu Australijan opena na početku aktuelne sezone.

Izvor: MN PRESS

I zatim, ako tim "trnovitim putem" bude išao uspješno, polufinalni meč Monte Karla bio bi prava teniska poslastica i jedan od onih duela koje gledamo uz puno nervoze i neizvjesnosti, jer bi tu mogao da ga sačeka Grk Stefanos Cicipas, trenutno peti reket svijeta.

Posljednji meč Đoković i Cicipas igrali su u polufinalu prošlogodišnjeg Rolan Garosu u pet setova. Srbin je poveo 2:0, ali je Cicipas kao furija izjednačio. Pobijedio je Novak tada uz mnogo muke, što je dokazalo da je grčki teniser riješen da kad-tad savlada najboljeg na svijetu.

Kada bi došao do kraja, Đoković bi ponovo bio učesnik jednog istorijskog susreta, jer je svaki meč koji odigra sa španskim teniskim kraljem Rafaelom Nadalom pisanje istorije. Njih dvojica odigrali su 56 mečeva, a posljednji put u Monte Karlu sastali su se 2015. godine kada je trofej podigao prvi reket svijeta.

Ipak, dobro je poznato da šljaku više voli "Bik sa Majorke" što je dokazao i Rolan Garosu 2020. godine kada je u tri seta počistio Noleta sa terena i tako osvojio 13. pehar na pariskoj šljaci. 

Izvor: Profimedia

Sa druge tačke gledišta, možda bi baš zbog toga trebalo da navijamo da do finalnog okršaja sa Novakom dođe upravo Rafa, jer bi to bila savršena prilika za osvetu i odlična priprema za glavnu stvar - Otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu.

Masters turnir 1000 serije u Monte Karlu igra se od 12. do 18. aprila. Posljednji koji je osvojio titulu je Fabio Fonjini 2019. godine kada je u finalu savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića, dok prošle godine takmičenje nije održano zbog pandemije uzrokovane korona virusom.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC