• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ma kakva smjena generacija, Novak ide u finale! Duci o porazima Đokovića i Nadala - zna se šta je njima najvažnije!

Autor Dragan Šutvić

Sprema se za turnir u prestonici.

 dusan-lajovic-serbia-open-konferencija Izvor: Profimedia/Speed Media/Icon Sportswire

Od ponedjeljka se tenis na velika vrata vraća u Beograd, žrijeb je izuzetno zanimljivsrpski teniseri moraće međusobno da se pobjeđuju, a jedan od njih upravo je to i priželjkivao.

Drugi najbolje plasirani srpski teniser Dušan Lajović pred početak Serbia opena na konferenciji za medije govorio je o pripremi za turnir u prestonici, planovima za dalje, a nije izostavio ni komentar na Novakovo ispadanje iz Monte Karla.

Možda će vas zanimati

Duci je u Kneževini ispao na startu od Britanca Danijela Evansa koji je kasnije "pokosio" i prvog reketa svijeta.

"Brzo sam završio u Monaku, ovdje sam krenuo odmah da treniram, tek je krenula sezona na šljaci svaki dan je bitan. S obzirom na to da sam slobodan prvo kolo imam još dva dodatna dana da se pripremim što je isto dobra stvar", počeo je Lajović pa se osvrnuo na poraze Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

"Mislim da je Australija pokazatelj da još uvijek nije došlo do smjene generacija. Mastersi su drugačija takmičenja, ne igra se na tri dobijena seta i ako gledamo grend slemove i dalje su najdominantniji igrači "velike trojke". Još nije vrijeme da se to promijeni, mada vidjećemo na Rolan Garosu, ovo je bio prvi turnir na šljaci, svi se privikavaju, u neku ruku je normalno da se desi iznenađenje. Navikli smo da Rafa i Nole dolaze do završnice turnira, jako je čudno kada ispadnu ranije, ali mislim da je i njima fokus na grend slemovima. Ako se desi peh kao ovaj na početku sezone mislim da nije neka velika kriza", objasno je srpski teniser.

Lajović je istakao da bi volio da se srpski teniseri međusobno susretnu, ali u što kasnijoj fazi turnira, a u finalu već vidi najboljeg na svijetu.

"Lijepa prilika za sve srpske tenisere, što se tiče žrijeba ima puno naših igrača. Mislim da je narealnija situacija da se Nole nađe u finalu ovdje, bilo ko od drugih tenisera da dođe do te faze najbolje je i za turnir i za igrače da to bude srpski duel", rekao je Duci.

Izvor: MN PRESS

Njegovi planovi nakon Beograda su turniri u Minhenu, Madridu i Rimu, a velika je vjerovatnoća da će drugi reket Srbije da igra i na turniru u Beogradu koji se održava u maju.

"Velika je šansa da igram na drugom turniru u Beogradu. Malo je nezgodno jer je to nejdelja pred Rolan Garos, ali s obzirom da je on pomjeren može da se desi da preskočim neku nedelju pa da igram u Beogradu i zatim u Parizu. Volio bih da igram u Srbiji", poručio je Lajović koji je poslkednji put kao takmičar u Beogradu držao reket prije devet godina.

Dušan će na Serbia openu da igra i dubl mečeve zajedno sa Miomirom Kecmanovićem. To što nema publike kako je istakao može da bude i mana i prednost.

"Rasterećujuća je okolnost što nema publike jer je teško igrati pred priritiskom, ali sa druge strane će taj pritisak faliti jer nas on pokreće", iskren je bio srpski teniser koji će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Ričardas Berankis - Federiko Delbonis.

Na kraju se Lajović dotakao i situacije u "bijelom sportu" u vrijeme korone.

"Nikome nije lako, činjenica koja se zanemaruje je mentalno stanje igrača. Ovo je deveti mjesec da mi igramo turnire sa svim tim protokolima, svako se na drugačiji način bori sa tim. Nivo tenisa je opao, energija i atmosfera nisu isti jer nema gledalaca", rekao je Dušan koji se sa tim bori tako što će da primi drugu dozu vakcine.

"Primam drugu dozu vakcine u Beogradu. Olakšavajuće je kada si vakcinisan, ne moraš prvih 24 sata da budeš u sobi bez izlaska. Još jedno pravilo koje su promijenili je da kada je neko iz tvog tima pozitivan ti se ne smatraš bliskim kontaktom. A ako si pozitivan, ali vaksinisan velike su šanse da možeš da nastaviš tunir. U neku ruku idemo u nekom boljem pravcu", zaključio je srpski teniser.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC