• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trka "Beograd - Banjaluka": Ojeru "kraljevska" etapa, Volf sačuvao žutu majicu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vožena treća etapa međunarodne biciklističke trke od Bijeljine do Vlasenice.

 danijel ojer pobjednik treće etape biciklističke trke beograd - banjaluka Izvor: Promo/Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

Pobjednik treće etape trke "Beograd - Banjaluka" je biciklista ekipe VSA KTM Grac Danijel Ojer, koji je sačuvao najviše snage za finiš poslije napornih 124 kilometara trke od Bijeljine do Vlasenice (2.37,31 časova). Razloga za zadovoljstvo ima i Džastin Volf iz Bajk eida koji je sačuvao žutu majicu.

Drugi na cilj u Vlasenici stigao je Sajrus Monk iz Evopro Rejsing tima, dok je bronzanu medalju osvojio Mikel Reim iz tima Mazovže serce polski.

Možda će vas zanimati

Za Ojera je ovo prvi podijum na ovogodišnjem izdanju trke, a fenomenalnom vožnjom na "kraljevskoj" etapi koja je imala tri velika uspona poslao je snažnu poruku konkurentima nadajući se da se može umješati u trku za generalni plasman.

"Bilo je prilično teško i napeto od samog starta. Iskontrolisao sam sve bijegove ali sam imao najjače noge kada je bilo najpotrebnije i na kraju slavio", rekao je Ojer.

Iako je poslije druge etape izjavio da nije optimista kada se radi o čuvanju vođstva u generalnom plasmanu, Volf je uz mnogo napora uspio da stigne u prvoj grupi, te stigne na korak od cilja.

"Malo je nedostajalo da popustim na prvom brdu, ali sam nekako uspio da zadržim priključak. Na nizbrdici sam se oporavio i već tada sam znao da imam dobre šanse. Sutra očekujem još jedan naporan dan, etapa je prilično duga, a moja prednost mala, ali ću uz timske kolege pokušati da napravim taktiku za završetak trke kakav priželjkujemo", istakao je Volf.

Crvenu majicu namijenjenu najboljem sprinteru zadržao je Adam Folta iz Dukle, a slovački tim od danas ima i najboljeg mladog vozača, jer je bijelu majicu obukao Lukaš Kubiš. Najbolji brdski vozač i vlasnik plave majice ostao je Luka Paek iz Hrinkova.

Vlasenica je po treći put bila sjajan domaćin cilja i prema riječima direktora trke Vladimira Kuvalje nešto što ju je obogatilo, kako u smislu domaćinstva i srdačnosti, tako i kada se govori o izazovima za bicikliste. Prvi čovjek Vlasenice najavio je da će saradnja trajati još dugi niz godina.

"Bilo je impresivno doživjeti sve ovo. Naša želja i vjerovanje je da sport spaja ljude i briše granice, a ova trka to svakako radi. Nastavićemo u istom tonu i sigurno biti domaćini ovog događaja u godinama koje dolaze", poručio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Izvor: Promo/Biciklistička trka "Beograd - Banjaluka"

Opština Šekovići prvi put bila je domaćin prolaznog cilja. Dosta mještana izašlo je na ulice da pozdravi bicikliste, a načelnik Miladin Lazić zahvalio je direktoru trke na pruženoj šansi da Šekovićani pokažu kakvi su domaćini.

"Ovo je veliki dan za našu opštinu. Čim sam čuo da postoji šansa da se nađemo na ruti trke odmah sam dao potvrdan odgovor i nisam se pokajao. Nadam se da ćemo već iduće godine biti u mogućnosti da budemo mjesto starta ili cilja jedne od etapa, jer je zahvaljujući samom učešću ove godine za našu opštinu čuo cijeli region, a i šire", rekao je Lazić.

Sutra je na programu posljednja četvrta etapa koja u podne startuje u Prijedoru. Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, gdje će već tradicionalno biti voženi krugovi, a pobjednik će biti onaj ko najbrže preveze 160 kilometara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC