• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poješću ti decu, želim tvoje srce! Tajson i Luis ponovo u ringu, sledi revanš zloglasne borbe!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sada zajedno imaju 109 godina!

 lenoks luis i majka tajson novi meč Izvor: Profimedia

Majk Tajson je oduševio sve ljubitelje boksa povratkom u ring i borbom protiv Roja Džonsa u novembru. Ta egzibicija probudila je mnogo nostalgije i pokazala da postoji interesovanje za mečeve legendi ovog sporta.

Tajson od tada traga za sledećim protivnikom, trebalo je da boksuje sa starim rivalom Evanderom Holifildom u maju, ali je to propalo, jer veterani nisu uspeli da se dogovore oko novca.

Možda će vas zanimati

Sada je Tajson, koji ima 54 godine, potvrdio da će se boriti sa jednim od najboljih teškaša svih vremena, Lenoksom Luisom! Britanac ima 55 godina, što znači da njih dvojica zajedno imaju 109!

Tajson je ovo rekao za TMZ, a Luis je ranije govorio da je zainteresovan.

Njih dvojica su se borili 2002. u meču punom zle krvi. Tajson je pretio da će mu "pojesti decu", ali ga je Luis nokautirao. "Najopasniji čovek na planeti" tada je dao jednu od svojih najpoznatijih izjava, i uopšte najpoznatijih bokserskih tirada.

"Ja sam najbolji svih vremena. Ja sam najbrutalniji i najopakiji. Niko ne može da me zaustavi. Lenoks je osvajač? Nije, ja sam Aleksandar, nije on. Ja sam najbolji svih vremena. Nikada niko nije bio tako okrutan. Niko nije kao ja. Ja sam Soni Liston, ja sam Džek Dempsi, ja sam kao oni. Niko ne može da mi parira. Moj stil je žestok, moja odbrana je neprobojna, a ja sam razjaren. Želim tvoje srce, želim da mu pojedem decu", govorio je Tajson u dahu pošto je za 38 sekundi nokautirao Lua Savarezea.

Majk Tajson, najčuveniji govor
Izvor: YouTube/Legends of Boxing

Tada je prozvao Luisa, ali se borba spremala još dve godine i na kraju, po mišljenju mnogih, došla prekasno. Britanac je bio viši i jači i imao je stil da zaustavi Tajsona, koji je tada sa 36 godina bio prestar za svoj stil borbe. Luisa je posle toga pobedio Vitalija Klička, ali je shvatio da je vreme za penziju.

Izvor: Profimedia

Osim grubih izjava, čuvena je i konferencija za novinare pre tog meča. Tada je prvo Tajson nasrnuo na Luisa, ali su ih ljudi razdvojili, a onda je na novinarsko pitanje počeo da se hvata za međunožje i na najgrublje i najohomofbnije načine vređao nekoga od okupljenih, rekavši jednu od svojih najozloglašenijih izjava:

"Pogledaj se, kučkice! Uplašen si, ne smeš da priđeš pravom čoveku… Je**ću te sve dok me ne zavoliš!"

Majk Tajson poludeo na konferenciji za novinare
Izvor: YouTube/tedbunner

Naravno, to je stari Tajson, on se mnogo promenio od tada i sada je mirniji i nasmejaniji i pravi je "dobri duh" boksa, koji svima donosi osmeh na lice.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC