• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, pazi se, igraš s Grend slem šampionom!

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Novak izlazi na teren oko 10 časova, a njegov protivnik je sjajan!

 Novače, pazi se, igraš s Grend slem šampionom! Izvor: Profimedia

On će se sastati sa mladim 21-godišnjim Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom, jednim od igrača koji su u naletu i koji bi mogao uskoro da se probije u sam vrh. Trenutno je 48. na svijetu, od ponedjeljka će napredovati, a krenuo je godinu kao 131. na ATP listi. 

Nije nepoznanica da je sjajan igrač, još 2019, godine je šokirao Gaela Monfisa u Estorilu,a  2017. godine je bio juniorski šampion Vimbldona. Ove godine je drastično popravio igru na šljaci pa tako prije mastersa u Monte Karlu nije imao nijednu pobjedu na mastersima na šljaci.

Od tada ima 10 pobjeda i dva poraza, a osim Dimitrova uspio je da pobijedi i Kamerona Norija u Rimu, dok je u Monte Karlu bio bolji od Beretinija. Rezultat mladog Fokine je još impresivniji ako se zna da je jedan od dva poraza na šljaci ove godine zapravo predaja u duelu sa Stefanosom Cicipasom zbog povrede. 

Davidovič-Fokina ima zanimljivo porijeklo, pošto su mu roditelji Rusi, što se da zaključiti po prezimenu.  Rođen je blizu Malage, a njegov otac Edvard je bio poznati bokser. Što se tiče njegove igre drop šot mu je specijalnost. 

Već sada mnogi smatraju da mladi Španac ruskog porijekla ima najbolji drop šot na ATP turu. Još od juniorskih dana mu je to omiljeni udarac i sada ga je dodatno unaprijedio. 

Davidovič Fokina zaista to radi sjajno.
Izvor: Youtube/ATP Tour

Poznat je i to tome što se ne umara, a nije ni čudo kada mu je trener španski legendarni maratonac Martin Fiz, nekadašnji svjetski i evropski šampion. 

Ipak, tenis je igra koja se najviše igra glavom, najbitniji su nervi, a to je sada Fokina popravio! 

"Ranije sam bio mnogo hiperaktivniji i nervozniji kao osoba. Htio sam da završim svaki poen u tri udarca, ali kako sam napredovao shvatio sam da nije u tome stvar", istakao je on. 

Takođe Davidovič-Fokina je motiv više da pogledate ovaj meč. On je spektakularan i publika ga voli. Sigurno će se baciti na šljaku za neku loptu, uprljati i napraviti neki hazarderski potez. 

(MONDO)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC