• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prošla ponoć, prošao i Federer! Rodžer poslije drame ide ka Novaku - još korak do spektakla u Parizu!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji "Broj 1" odigrao nevjerovatan meč na Rolan Garosu i prošao u osminu finala!

 tenis rolan garos federer kepfer 3 1 Izvor: Tanjug/AP/Thibault Camus

Za mnoge je djelovalo nezamislivo, ali Rodžer Federer je sposoban da igra skoro četiri sata na šljaci u Parizu!

Nekada najbolji teniser svijeta proživio je dramu u meču protiv Dominika Kepfera, a zatim nakon 220 minuta igre stigao na korak od duela sa Novakom Đokovićem.

Njemački teniser namučio je Švajcarca, a na ruku iskusnog tenisera nije išao ni raspored koji mu je namjestio neugodan termin, na samom kraju dana. Zbog toga je ovaj susret završen čak 45 minuta iza ponoći!

Federer - Kepfer 3:1 (7:6, 6:7, 7:6, 7:5)

Možda će vas zanimati

Naredni rival Rodžera Federera biće Italijan Mateo Beretini, ali mnogi već sada maštaju o četvrtfinalu. Novak Đoković će u narendoj fazi igrati protiv Lorenca Musetija, a ukoliko nekadašnji i sadašnji svjetski broj 1 ostvare pobjede - gledaćemo klasik!

Možda je, imajući u vidu Federerove godine i višemjesečno odsustvo sa turnira, ovo posljednja prilika da gledamo međusobni okršaj dva velika šampiona.

Tok meča:

Iako je osvojio prvi set u taj-brejku i u drugom "brejknuo" rivala za vođstvo 2:0, Švajcarac je potonuo od sredine drugog seta i izgubio kontrolu nad duelom.

Trenutno 59. teniser svijeta oduzeo je od tog trenutka dva servisa Rodžeru, uveo set u taj-brejk i izjednačio - 7:6. Važnije od toga, djelovao je mnogo svežije i spremnije za igru od 13 godina starijeg favorita.

Izvor: Tanjug/AP/Thibault Camus

I u trećem setu je Nijemac "brejknuo" Federera i to već u prvom gemu! Od tog trenutka on se pitao i to sve do sedmog gema, kada je Švajcarac uzvratio i izjednačio - 4:4.

U tom trenutku bio je to onaj pravi Federer, a Nijemac je ostao u šoku, jer je u minut-dva prešao put od vođstva do servisa za ostanak u setu. Brzo se pribrao, izborio taj-brejk, ali u njemu nije imao rješenja za Švajcarca.

Rodžer je tada izborio dvije set lopte i iskoristio drugu, za novo vođstvo u setovima - 2:1.

Izvor: Tanjug/AP/Thibault Camus

Federer je četvrti set otvorio boljom igrom od rivala, iako su bile prisutne neiznuđene greške. Uspio je da napravi brejk u trećem gemu, ali ga nije dugo sačuvao, pošto je Kepfer odmah odgovorio! U tim trenucima Nijemac počinje da pokazuje prve znake nervoze koji će se ispostaviti kao ključni.

Gunđao je sebi u bradu, povremeno i glasno vikao na praznom Filip Šatrijeu, a najbizarniji momenat turnira bilo je njegovo pljuvanje po šljaci. Prešao je u Federerovo polje da ocijeni trag loptice, pljunuo na to mjesto i na kraju izgubio jedan poen zbog nedoličnog ponašanja.

Ipak, uspio je da se vrati. Igrao je dobro narednih nekoliko gemova, ali to nije moglo da slomi psihički uvijek prejakog Rodera Federera. Znao je iskusni teniser da će ponovo imati šansu. I desilo se! Prvi put kada je Kepferu pažnja popustila, napravljen je novi brejk, a Federer je onda rutinski na svoj servis završio posao i plasirao se u osminu finala!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC