• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Hrvatskoj! Publika probila ogradu na finalu, policija nije reagovala: Zadar uzeo titulu nakon 13 godina!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna dešavanja na finalnom meču.

 košarka zadar split Izvor: MN PRESS

Košarkaši Zadra iskoristili su domaći teren i u petoj, odlučujućoj utakmici finala savladali Split - 84:57! Ubjedljiva pobjeda izborena je pred navijačima u gotovo punoj hali, a Zadar je stigao do titule nakon 13 godina čekanja!

Možda će vas zanimati

Iako zvanično prisustvo navijača nije bilo dozvoljeno, pristalice Zadra su probile zaštitnu ogradu i ušle u halu, gdje su igračima svog kluba pružili neophodnu podršku. Bio je to njihov odgovor na mečeve koji su u sličnoj atmosferi igrani u Splitu, gdje su se takođe kršila pravila.

Nakon navijačkog upada u halu policija je procijenila da je bolje dozvoliti odigravanje meča pred publikom nego stvoriti problem u hali, pa su navijači ostali sve do proslave šampionske titule na koju su čekali više od decenije. Ovo je treći put da su Zadrani šampioni, a posljednji pehar datirao je još iz 2008. godine.

Pitanje pobjednika, a ujedno i novog šampiona Hrvatske, bilo je riješeno prije poluvremena. Impresivnom serijom ekipa Veljka Mršića stigla je do +20 prije odlaska na odmor, a tu nije bio kraj. Prednost je rasla i u nastavku, a Splićani nisu imali nikakav odgovor na raspoloženog domaćina i njegovu podršku sa tribina.

Najbolji pojedinci susreta bili su Antonio Jordano sa 22 poena, od čega čak sedam trojki i Čukvueze Onuaku sa 19 poena u pobjedničkom, odnosno Roko Leni Ukić sa 18 poena u poraženom timu. Iskusni košarkaš i nekadašnji reprezentativac Hrvatske nije mogao sam u petom meču finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC