• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je Novakov sljedeći rival? Zabavlja se s Hrvaticom, idol mu Federer, a za Bekera je on favorit protiv Đokovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Upoznajte Matea Beretinija, devetog tenisera svijeta.

 novak-djokovic-mateo-beretini-cetvrtfinale-rolan-garos-devojka-hrvatica-idol-federer-cevapi-beograd Izvor: Profimedia/Instagram/ajlatom/Printscreen

Novak Đoković je savladao jednog Italijana poslije mnogo muka i dva izgubljena seta, a sada će poslije Lorenca Musetija na Rolan Garosu morati da igra protiv njegovog sunarodnika.

Možda će vas zanimati

I to još opasnijeg Italijana. Mateo Beretini je sljedeći rival najboljeg na svijetu, a o njemu postoje brojne zanimljivosti - u Beogradu je jeo ćevape, zabavlja se Hrvaticom za koju ste vjerovatno čuli, a idol mu je - Rodžer Federer.

Beretini je trenutno deveti teniser svijeta i do četvrtfinala Rolan Garosa je stigao lakšim putem nego što se očekivalo.

Upisao je samo tri pobjede, pošto mu je poslije 3. kola meč bez borbe predao Rodžer Federer. Švajcarac je odustao od takmičenja na Rolan Garosu zbog problema sa koljenom, a otkriveno je i da je potpisao određeni dokument sa organizatorima.

No, zanimljivo je i da je upravo Federer najveći idol italijanskom teniseru.

"Igrao sam sa Rodžerom prvi put 2015. godine. Bio sam toliko nervozan da mi se ruka tresla. Preznojio sam se i prije početka meča, ali to je sjajna uspomena za mene", svojevremeno je izjavio Beretini.

Jednom su se sastali

Đoković i Beretini su do sada odigrali samo jedan međusobni meč, a Novak je u grupnoj fazi Završnog mastersa 2019. slavio 6:2, 6:1.

On ima 25 godina i posljednjih sezona je sve bliži vrhu, nerijetko i kao član društva 10 najboljih tenisera svijeta. Upravo za njega je u ponedjeljak Boris Beker izjavio da ga vidi kao favorita u meču protiv Novaka.

"Za mene je Beretini u prednosti. Imao je slobodan dan, a ni ranije nije imao duge mečeve. Sada je vrlo pažljivo posmatrao duel sa Musetijem i vidio je da je Đoković pobjediv", rekao je Boris Beker.

Ove sezone je osvojio i ATP turnir u Beogradu, njegovo prvo izdanje, pa će tako igrati protiv šampiona njegovog drugog izdanja, Novaka Đokovića. Tom prilikom je Beretini pohvalio srpsku hranu.

Izvor: Serbia open 2021

"Mislim da je hrana bila sjajna, jeo sam ćevape! Nisam vegan, ali poštujem šta radi Novak za životinje i njegovu ishranu. Zaista sam uživao, a organizacija je bila odlična", rekao je Beretini prije par mjeseci.

Interesantno je i da se Beretini zabavlja sa Hrvaticom Ajlom Tomljanović, djevojkom koja se od prije par godina takmiči pod zastavom Australije.

Tomljanovićeva ima 28 godina, trenutno je 76. teniserka svijeta, a rođena je Zagrepčanka. Nekada je bila u vezi sa Nikom Kirjosom. Pogledajte kako izgleda Beretinijeva "ljepša polovina":

Susret Đokovića i Beretinija je na programu u srijedu, a u polufinalu bi jednog od njih mogao da sačeka Rafael Nadal...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC