• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak gubio 5:0, a onda spremio zamku za Nadala: Vilander objasnio kako se desio preokret i priznao – bolji je od Rafe!!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čak je i veliki Novakov kritičar priznao da ni u Parizu trenutno nema boljeg od Novaka.

 novak-djokovic-rafael-nadal-sljaka-rolan-garosa-mats-vilander-najbolji-ikada Izvor: Elsa/Getty Images North America/Guliver/Profimedia

Kakav tenis - strašan tenis! Novak Đoković je uspio da pobijedi Rafaela Nadala čak i na šljaci, čak i na "njegovom" terenu na Rolan Garosu.

Možda će vas zanimati

Žrijeb je htio da ovo ne bude finale i da dva velikana moraju da igraju jedan protiv drugog u polufinalu, a poslije meča su svi oduševljeni onim što su vidjeli.

Bez daha je ostao i Mats Vilander, nekada redovni kritičar igre Novaka Đokovića. Morao je da prizna da ovakav meč ranije nije gledao. 

"Nisam vidio bolji meč na šljaci. Izgledao je kao da igraju jako brzo, pa su tako imali jako malo vremena da predvide šta će protivnik uraditi. Nikad nisam vidio Novaka ovako agresivnog, pogotovo na Rolan Garosu. Ovo je tenis na šljaci na potpuno novom nivou jer se igralo tako brzo i Novak je imao toliko brzine u svojim udarcima. Njegovo kretanje i osjećaj na mreži, sve je bilo nevjerovatno", rekao je Vilander za Eurosport. 

On je jasno objasnio kako je Novak preokrenuo meč i od 5:0 na startu došao do pobjede. "Zamka" je bila lukava, dobro pripremljena i perfektno izvedena. 

"Da ne pričamo sad o prva dva seta, ali to je napravilo razliku. Novak je izgubio prvi set i rekao sebi da će da igra po jedan udarac na Rafin forhend, a po jedan na bekend, da bi to bilo 50:50. Onda je u trećem setu dvije trećine udaraca slao Rafi na bekend. Rafa nije izašao iz Novakove zamke", zaključio je Vilander. 

Šveđanin je istakao da je ovo jako bitna pobjeda za nastavak Novakove karijere i za njegovu trku koju vodi sa Nadalom i Federerom. 

"Ovo je tako bitno za njegovu karijeru. On ima ogromnu šansu da postane največi igrač svih vremena, ali nije imao šansu protiv Rafe. Rafa je sada igrao sjajno, Novak je igrao sjajno, ali danas je Novak bolji teniser na šljaci. Novak ima ključ za Rafino igru i kada je slobodan da rizikuje zaista može da ga umori", dodao je Vilander, 

Na kraju je najavio veliku borbu ne samo u finalu nego i na predstojećem Vimbldonu. Tada nas možda očekuje istorija!

"Novak kaže da je ovo najveći meč koji je igrao protiv Rafe na Rolan Garosu i naravno već ga je jednom pobijedio. Ali dolazimo do trenutka kada ne možemo da zanemarimo brojke. Očigledno sada slijedi Stefanos Cicipas u finalu, a njemu će biti drago što je Novak toliko dugo ostao na terenu. Novak bi mogao da dođe do 19. grend slem titule nakon ovoga i možemo da imamo trojicu sa 20 titula poslije Vimbldona. Moramo da pričamo o tituli najboljeg ikada", zaključio je Vilander. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC