• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nek Novak osvoji sve, Federera i Nadala će opet više voljeti: Ruskinja šokirala izjavom - Džabe i zlato u Tokiju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ruska teniserka iznijela šokantne tvrdnje o najboljem teniseru svih vremena i tvrdi da je Federer bolji od Novaka, čak i ako Đoković osvoji Olimpijske titule i još grend slemova.

 jelena vesnina rodžer federer nabolji ikad novak đoković rafael nadal titule Izvor: Profimedia

Ko je najveći teniser svih vremena? To je pitanje o kom se već dugo vodi velika debata, pa je tako "nemoguće" pronaći argumente koji će pronaći najboljeg od velike trojke - Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Dok su brojke bile na strani Federera, njega su proglašavali za najvećeg ikada, i Nadal ima veliki broj poklonika od kada se izjednačio sa švajcarskim teniserom po broju grend slem titula (20), međutim sada kada su brojke sve više na Đokovićevoj strani - subjektivni navijači, čak i kolege, pronalaze nove argumente koji se ne temelje na činjenicama.

U toj grupi ljudi je i ruska teniserka Jelena Vesnina, nekada 13. teniserka svijeta, koja je podržala Rodžera Federera, kome se divi već godinama unazad.

"Da, djeluje da Novak ima šansu da prestigne Rodžera Federa i Rafaela Nadala? Da li će imati više grend slem titula i od Serene koja je na 23? Možda, imam poštovanje prema Đokoviću i Nadalu, ali je za mene Federer najveći svih vremena", rekla je Jelena Vesnina za "Čempionat" i ponudila slabe argumente u odbrani te teze.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Teniserka koju je Federer "kupio" svojim šarmom na Vimbldonu prije četiri godine objasnila je da šta god Đoković uradi - neće promijeniti njeno mišljenje.

"Obožavam Rodžera kao tenisera. Ako Novak bude imao najviše grend slem titula i osvoji Olimpijske igre - približiće se Federeru koji to nema, ali mislim da kod navijača nikada neće imati tu ljubav i podršku kakvu imaju Federer i Nadal", zaključila je Vesnina.

Podsjetimo da Đoković ima bolji međusobni skor sa Nadalom i Federerom, da je proveo najviše nedelja na vrhu ATP liste i da drži mnogobrojne rekorde...

Možda je ipak moguće izračunati ko je najbolji, bez uplitanja simpatija na osnovu frizure, harizme, zemlje porijekla ili broja razbijenih reketa na terenu, što kao da postaje validniji faktor za izračunavanje formule o najboljem svih vremena.

(MONDO) 

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

8. Xy

Komentarisala je kao žena, a ne sportista. Tipično.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC