• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer nije znao da osvoji poen na Vimbldonu: Švajcarac brutalno iskren, Rodžer više ne pobjeđuje najbolje!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni trener nije bio impresioniran onim što je vidio na Vimbldonu.

 federer vimbldon analiza Izvor: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Rodžer Federer jeste u 40. godini stigao čak do četvrtfinala Vimbldona, ali to nije oduševilo baš sve ljubitelje tenisa. Poznati švajcarski trener Hajnc Gunthart koji je vodio Štefi Graf do najvećih uspjeha nije impresioniran onim što je vidio na travi u Londonu. 

On dobro poznaje Federera, a u karijeri je osim uspjeha sa Štefi Graf radio i sa Jelenom Dokić i Anom Ivanović, a osamdesetih je i sam bio najbolji švajcarski teniser.  

Možda će vas zanimati

Sada je pomno pratio Federerov nastup u Londonu i nije vidio nikakve pomake u igri. 

"Četvrtfinale je dobar rezultat, ali Federer na Vimbldonu nije načinio korak naprijed u odnosu na Pariz i Dohu, gdje je igrao bez ikakvog pritiska. Jasno je rekao da je to sve priprema i da ga jedino zanima Vimbldon, a onda je tamo osjetio pritisak", istakao je u intervjuu za švajcarske medije. 

On je već na prvom meču na turniru vidio koliko je stegnut nekadašnji najbolji teniser svijeta, a protiv Hurberta Hurkača veteran nije imao nikakve šanse.

"Vidjelo se na prvom meču protiv Manarina, kada je praktično igrao samo slajsove bekhendom. Protiv Hurkača je odmah vidio da ne može da igra duge razmjene i htio je previše i prerano, igrao je na sve ili ništa. Falilo mu je i lakih poena na servisu, igrao je previše u svojim servis gemovima", objasnio je Gunthart. 

Iskusni teniski stručnjak jasno vidi da Federeru nedostaje samopouzdanja, a razlog za to je što odavno nije igrao sa teniserima na najvećem nivou. 

"Fali mu samopouzdanja i to utiče na njegovo kretanje. Nema lakog dolaska do velikih pobjeda. Nije ostvario pobjedu koja bi mu dala sigurnost da može da se takmiči sa najboljima, Nedostaju mu pobjede protiv igrača poput Medvedeva i Zvereva", objasnio je Švajacac i poentirao:

"Kako se osjećao protiv Hurkača u trećem setu, na svom omiljenom turniru, pred svojom publikom, kada nije znao kako više da osvoji poen? To je sigurno ostavilo traga na njemu".

Na kraju je ipak dodao da još nije vrijeme za penziju za Federera koji uskoro slavi 40. rođendan.

"Kris Evert je jednom rekla da je tačno znala kada je došlo vrijeme da se povuče. Kada je otišla sa terena poslije poraza i više je nije bilo briga, Vatra se ugasila. To nije stvar sa Federerom, stvarno je htio da igra dobro na Vimbldonu, čak i previše", završio je Gunthart.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC