• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja Srbin da pokvarim plan zapadnjacima - i uspio sam! Đoković je ostvario SVE što je htio, pa viknuo - Srbijo, VOLIM TE!

Autor Mladen Šolak

Novakova posebna poruka zemljacima iz Londona! "Uvijek osjećam vašu podršku, hvala vam svima!", rekao je Đoković!

 novak đoković Srbin pokvario plan zapadnjacima Izvor: rts/printscreen

Novak Đoković je ostvario svoj san i želju svojih navijača širom sveta!

Čak šesti put je osvojio Vimbldon, izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na vrhu "Vječne liste", "vezao" treći grend slem u nizu...

Potrebno je mnogo vremena nabrajati sve što je Nole postigao i danas i u čitavoj 2021. godini. Umjesto toga, pročitajte šta je rekao za Radio-televiziju Srbije iz Londona, odakle je počeo svoje obraćanje porukom:

"Hvala Srbijo, volim te! Idemo!"

Možda će vas zanimati

 Nole je potom još jednom podsjetio šta mu znači trofej Vimbldona.

"Vimbldon je uvijek bio san za mene. Sa četiri ili pet godina sam se prvi put upoznao sa sportom, gledao sam vimbldonsko finale mislim da je to bila 1992. kada je Sampras igrao, tu mi je automatski postao inspiracija kao igrač i Vimbldon kao turnir. Snovi su se ostvarli 2011. da budem pvi na svijetu, da postanem šampion Vimbldona, da okusim travu, da se vratim u Srbiju da proslavim sa narodom sutradan... To je bio nezaboravno iskustvo, vjerovatno jednom u životu. Trudim se da deset godina kasnije podsjetim sve što sam doživio i prošao u sportu u posljednjoj deceniji. Teško je osvrnuti se i sve analizirati i doživjeti u momentu. Kao teniser sam navikao da jako brzo moram da okrenem novi list", rekao je Nole.

Vremena za mnogo uživanja nema. Iako je doveo sumnju u svoj nastup na Olimpijskim igrama, i dalje se svi nadamo da će ipak otići u Tokio.

"Uživaću u ovom uspjehu ali nemam toliko puno vremena jer idu novi veliki izazovi ali hajde da se bar sada osvrnem na uspjeh i da kažem da je ovo nešto istorijski i jako ispunjavajuće za mene, moju familiju, moj tim, nadam se i za moj narod, hvala svima na podršci".

On je rekao da i u Londonu, u ambijentu koji mu nije bio naklonjen, i te kako osjeća podršku iz svoje zemlje.

"Iako većina nije bila iz Srbije, uvijek osjećam vašu podršku, hvala vam svima".

Naravno, Novak ostaje gladan trofeja.

"Uvijek sam gladan trofeja. Jedan od najvećih razloga zašto nastavljam da se bavim profesionalnim tenisom je to što imam nove ciljeve i hoću da ispisujem nove stranice istorije ovog sporta. Volim tenis, ne samo da se takmičim za poene već igram sa sinom, braćom, uživam u tome, ali da bi bio na vrhunskom nivou takmičarskom moraš da imaš ciljeve... Za mene su to grend slemovi, Bro jedan na svijetu, Dejvis kup reprezentacija... To me pokreće. Idemo dalje".

Đoković je bio i ostao idol u Srbiji. Ovo je njegova poruka mladima.

"Ponovili smo hiljadu puta, da vjeruju u svoje snove i da pronađu nešto što im izaziva leptiriće u stomaku. Bio to sport, nauka, medicina... Nešto što ih čini srećnim. Na kraju krajeva to se računa na kraju života kad se osvrneš, kako si proveo trenutke radeći nešto, s kim si bio okružen i da li si imao puno ili malo trenutaka kada si se osjećao lijepo, ispunjeno".

Đoković je rekao da uvijek sa radošću predstavlja svoju zemlju.

"Nije mi opterećenje da predstavljam Srbiju, naprotiv. Želeo sam to, da se dokažem u globalnom sportu, koji je sport zapadnog svijeta i igra se u zapadnim zemljama. Htio sam baš u takvom sportu da ja kao Srbin iz male zemlje dođem i poremetim planove zapadnjacima i mislim da sam uspio u tome. Sa druge šanse, ima toliko toga lijepog da se predstavi iz naše zemlje, ne samo kroz sport. Čast mi je što mogu da nosim grb i zastave, gdje god da igram".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC