• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer prvo "pecne" Novaka, pa glumi džentlmena: Generička čestitka za Đokovića, a hvalospjevi o Nadalu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rodžer Federer se oglasio nakon što je Novak Đoković stigao njegov rekord, ali dobro pamtimo i šta je bilo prije toga...

 federer-cestitka-novaku-djokovicu Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je u nedjelju svoj šesti Vimbldon, što mu je ukupno 20. grend slem u karijeri, pa se tako izjednačio sa dvojicom najvećih rivala Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom i dobio tako još jedan argument u trci za "najboljeg svih vremena".

Možda će vas zanimati

Dok je podizao pehar govorio je biranim riječima o Federeru i Nadalu, dodao da sve ovo znači da niko od njih trojice "neće odustati", a odmah potom su ga dočekale i čestitke vječitih protivnika.

Prvi se oglasio Rodžer Federer koji je preko Tvitera poslao poruku Novaku Đokoviću.

"Čestitke Novače na 20. grend slemu. Ponosan sam što imam priliku da igram u posebnoj eri teniskih šampiona. Sjajna igra, čestitam!", napisao je kratko Federer za koga bi moglo da se kaže da je u ovoj situaciji bio veoma škrt na riječima.

Dok su mnogi prokomentarisali da je to džentlmenski potez, ne bi trebalo ignorisati i činjenicu da se Federer nije udostojio da čestita Đokoviću kada ga je prestigao po broju nedjelja na vrhu ATP liste.

"Džentlmen godine" je takođe ignorisao Novaka Đokovića i posle finala Rolan Garosa iz 2020. godine. Tada se Đoković sastao sa Nadalom, koji je trijumfovao u tri seta i tako osvojio 20. grend slem, a srpskog asa nije spomenuo u dugačkoj poruci.

I na tom primjeru se vidi koliko je čestitka Nadalu, koji ga je tada stigao po broju grend slemova, bila mnogo iskrenija...

Izvor: Profimedia

"Uvijek sam imao ogromno poštovanje za moga prijatelja Rafu kao čovjeka i kao šampiona. Pošto mi je godinama bio najveći rival, vjerujem da smo jedan drugoga i gurali da budemo bolji igrači. Zato mi je pravo zadovoljstvo da mu čestitam na 20. grend slemu. Posebno je nevjerovatno jer je sada osvojio Rolan Garos nevjerovatnih 13 puta, što je jedan od najvećih uspjeha u sportu. Takođe čestitam njegovom timu jer ovo niko ne može sam da uradi".

"Nadam se da je 20 grend slem još jedan korak ka nastavku putovanja za nas obojicu. Svaka čast Rafa, zaslužio si", napisao je Federer prije godinu dana.

U međuvremenu je sponzor Rodžera Federera snimio nepristojnu reklamu u kojoj je pokušao da umanji rekorde i brojke Novaka Đokovića, baš pred Vimbldon, iako je upravo to bilo najrelevantnije mjerilo za "najvećeg ikada" sve dok ti argumenti nisu prešli na stranu drugoga.

S druge strane, Rafaelu Nadalu u borbi za "najvećeg ikada" ne vjeruju ni njegovi sunarodnici, pa je tako španska "Marka" objavila tekst sa 10 rekorda zbog kojih je Đoković najbolji.

Teško da će Đoković takve riječi čuti ikada od Nadala, još teže od Federera, ali bar su tu čestitke.

"Čestitam Novaku Đokoviću nevjerovatno dostignuće. Osvojiti 20 grend slem titula je ogromna stvar i nevjerovatno je da smo nas trojica izjednačeni u tome. Svaka čast i još jednom, čestitam tebi i tvom timu na ovome", napisao je Nadal.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC