• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak na Olimpijskim igrama oborio dva rekorda! Nadal i Federer su "srušeni", brojevi jasni - Đoković je opet najbolji!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković pobjedom u prvom meču Olimpijskih igara oborio je dva rekorda koji su držali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

 novak đoković olimpijske igre rekord Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill/Profimedia

Prvi reket svijeta uspješno je započeo pohod na olimpijsko zlato pobjedom protiv Uga Delijena, vjerovatno ni ne znajući da je tim trijumfom ostvario brojku kojom je ponovo nadmašio najveće rivale.

Novak Đoković ima jasne ciljeve za ovu godinu - medalja sa Olimpijskih igara za Srbiju i najveći broj grend slem pehara. Po odličje je krenuo, a juriš na pehare sa grend slemova nastavlja na US openu nakon Tokija. Ono što je još bitnije u SAD će stići sa dva nova rekorda.

Možda će vas zanimati

Teniski analitičari objavili su tabelu na kojoj statistika jasno kaže - Novak Đoković ima najveći procenat pobjeda u teniskoj istoriji!

Nole je tokom karijere dostigao procenat pobjeda od 83,35 odsto i tako nadmašio Rafaela Nadala koji je ostao na 83,15 odsto. Od 1.164 odigrana meča Novak je slavio na čak 969, a izgubio 195. Ali, to je samo prvi rekord!

Drugim je Novak "srušio" Rodžera Federera! Ne samo da Đoković ima najveći procenat pobjeda ukupno, već je i najbolji igrač na tvrdoj podlozi.

Svjetski broj jedan je nakon prvog kola olimpijskoig teniskog turnira prestigao Federera koji je imao procenat pobjeda na betonu od 83,13 odsto. Novak je nakon meča sa Bolivijcem dostigao broju od 84,66 odsto i tako se na još jednu ljestvicu popeo kao prvi!

Od početka sezone osvojio je tri grend slema pa nije ni čudo da statistika to pokazuje. Pored toga Novak je i jedan od najvećih specijalista za beton na turu, pa je tako jasno da su brojevi na Đokovićevoj strani. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC