• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rođaka Karle Del Ponte na Olimpijskim igrama - majka joj iz BIH!

Autori Goran Arbutina Autori Dušan Ninković

Otac joj je Švajcarac, a majka iz Bosne i Hercegovine.

 rođaka karle del ponte na olimpijskim igrama u tokiju Izvor: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/Profimedia/Alexander Mahmoud

Ženski sprint na 100 metara jedan je od događaja koji su na ovogodišnjim Olimpijskim igrama privukli najviše pažnje. Oboren je olimpijski rekord star 33 godine, a mnogima na Balkanu upalo je u oči prezime takmičarke iz Švajcarske - Del Ponte.

Nekadašnji tužilac suda u Hagu Karla del Ponte rođaka je njenog oca, pa ne čudi što su mnogi na Balkanu pomislili na ženu koja se godinama bavila zločinima na prostoru bivše Jugoslavije.

Možda će vas zanimati

 Ajla del Ponte (25) trčala je u finalu skoro pa u rangu djevojaka sa Jamajke koje su osvojile sva tri odličja. Njeno vrijeme je bilo 10.97, a to je bilo dovoljno za peto mjesto i najbolje evropsko vrijeme u finalnoj trci.

Kako piše na zvaničnoj stranici na Vikipediji, Ajla je rođaka Karle del Ponte, svojevremeno glavne tužiteljke pri Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na teritoriji bivše Jugoslavije. Ajlin otac Klaudio rođak je žene koja je do 2008. godine bila jedna od najvažnijih ličnosti suda u Hagu.

Klaudio se oženio Senadom Položanin iz Jajca, koja je do početka rata na teritoriji današnje Bosne i Hercegovine bila zaposlena kao ljekar. Iz njihovog braka rodila se Ajla, danas jedna od najbržih žena Evrope.

Učešće na Olimpijskim igrama za Ajlu de Ponte nije završeno, pošto će ona činiti dio švajcarske štafete na 4x100 metara. Kvalifikacije su na programu petog, a finale šestog avgusta.

Pogledajte fotografije Ajle del Ponte:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC