• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TV turnir šampiona u Doboju: Zbog korona virusa sama organizacija veliki uspjeh

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Virus korona spriječio je da se prošle godine održi Međunarodni rukometni TV turnir šampiona u Doboju, a ove godine je sastavio listu učesnika i skresao nagradni fond.

 rukomet: tv turnir šampiona doboj 2021 Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Prestižni turnir, koji se održava 52. put, biće odigran od 17. do 21. avgusta, a u Grupi A igraće Zagreb, Izviđač, Sloga i Kopar, dok Grupu B čine Tatran Prešov, Koks Finska, Borac m:tel i Vojvodina, prenijele su "Nezavisne novine".

"U posljednjem trenutku otkazala je ekipa Dinamo Bukurešta zbog problema sa vizama. Imaju dosta igrača iz Alžira i Tunisa koji bi zbog epidemioloških mjera u Rumuniji morali u karantin po dolasku iz drugih zemalja", rekao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Epidemiološke mjere će diktirati prisustvo publike na Stadionu sportskih igara.

"Čekamo uputstva da li ćemo ići na razdvajanje mjesta ili ćemo ići sa zaštitnim maskama, da li ćemo mjeriti temperaturu prilikom ulaska... To je još nepoznanica. Uputili smo dodatni upit Ministarstvu zdravlja da li smo dužni da vršimo antigenski test svaki dan kod igrača", naveo je Suljkanović.

Troškovi turnira su maksimalno smanjeni, najskuplja stavka je smještaj ekipa, a nagradni fond je "tanji" nego ranije.

"Nagradni fond nije više 45.000 KM, već 35.000 KM, tako da osvajanje prvog mjesta iznosi 20.000 KM, drugog 10.000, a trećeg 5.000 KM", rekao je Suljkanović.

Vojislav Rađa, član Organizacionog odbora turnira, smatra da je nakon jednogodišnje pauze veliki uspjeh to što su uspjeli organizovati turnir, jer je to bitno i za grad, a i za sport u Doboju, RS i BiH.

"Vrlo je teško u ovom vremenu, i kada je normalna situacija, organizovati ovako jednu ozbiljnu i veliku manifestaciju. Nadam se da će turnir ponovo dobiti mjesto koje mu pripada, da bude jedan od najboljih turnira u Evropi i u svijetu", naveo je Rađa.

Utakmice će suditi parovi iz BiH, kao i sudijski par Đorđi Načevski - Slave Nikolov, koji je sudio finale Olimpijskih igara u Tokiju.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC