• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pet iznenađenja u Novakovom dijelu žrijeba na US Openu: Otkazana repriza sa Špancem, a Italijani skroz zakazali!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković za početak neće morati da misli na njih, a niko ne voli kada mu se nađu na putu.

 Pet iznenađenja u Novakovom dijelu žrijeba na US Openu: Otkazana repriza sa Špancem, a Italijani skroz zakazali! Izvor: Profimedia

Novak Đoković je uz malo oscilacija u igri prošao u drugo kolo US Opena, na trenutke ga je i namučio mladi Holger Rune (3:1), ali je tradicija nastavljena.

U dosadašnjih 16 mečeva u prvom kolu - Đoković ima isto toliko pobjeda, ali neki od njegovih potencijalnih rivala u istom dijelu kostura nisu imali dovoljno koncentracije za tako nešto. Nije ispao nijedan "teškaš", međutim bilo je igrača koje je Đoković i te kako želio da izbjegne...

Najneprijatnije iznenađenje priredio je Pablo Karenjo Busta koga je pobijedio anonimni američki teniser Maksim Kresi poslije velikog preokreta (3:2).

Vodio je Španac 2:0 i bio na set od pobjede, međutim potom je Kresi iskoristio snagu publike i izbacio prošlogodišnjeg polufinalistu, aktera čuvenog meča sa Novakom Đokovićem kada je srpski teniser diskvalifikovan jer je slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom.

Od bolje rangiranih tenisera iz Novakove polovine žrijeba, čude porazi Italijana za koje se možda završila nevjerovatna sportska sezona - na svim nivoima.

PAMTIMO I NJEGA

Neprijatno je iznenadio i Marko Čekinato, koji je daleko od svojih zlatnih dana, ali nije baš bilo očekivano da ga pobijedi 716. igrač sveta Zakari Svajda (3:2). Još pamtimo njegovu pobjedu nad Novakom iz 2018. godine u četvrtfinalu, kada je srpskog asa mučila povreda...

Lorenco Sonego, dvadeseti nosilac na US Openu, poražen je od kvalifikanta iz Njemačke. Oskar Ote je slavio 3:1 u neobičnom meču u kome smo vidjeli tri taj-brejka i jedan set na razliku (6:7, 7:5, 7:6, 7:6), pa se sada već tradicionalno Sonego isključuje u ranoj fazi grend slema u Njujorku gdje nije prošao nikada drugu rundu.

Ništa bolje sreće nije bio ni Fabio Fonjini, koji je 28. nosilac na US Openu, pošto ga je pobijedio Novakov saborac iz PTPA Vasek Pospišil i to poslije velikog preokreta 3:2 - 2:6, 3:6, 6:1, 6:3, 7:6.

Manja iznenađenja, ali opet iznenađenja, predstavljaju eliminacije Davida Gofana i Aleksa de Minora u prvoj rundi pošto su u predikciji žrijeba bili potencijalni rivali Đokovića u trećoj i četvrtoj rundi, ali se to sada mijenja - kao što ni Jan-Lenard Štruf neće biti drugi Novakov protivnik u Njujorku nego gotovo anonimni Holanđanin.

Ipak, kako se čini bar na osnovu prvog meča, neće samo on nego i vrlo bučna publika, ali to nije iznenađenje.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC