• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Gradišci održana Skupština Rukometnog saveza RS: Kooptirana dva nova člana, delegati žele Skupštinu RS BiH

Autor Dragan Šutvić

"Mnogo je urađeno u posljednjih godinu dana", istakao je prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević

 rukometni savez rs skupština septembar 2021 Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, podnio je izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen na sjednici Upravnog odbora koja je danas održana u Gradišci, gdje se ovog vikenda igra finalni turnir Kupa Republike Srpske za rukometaše.

Možda će vas zanimati

"Mnogo je urađeno za period u posljednjih godinu dana i za to su zaslužni svi članovi Upravnog odbora. Ovom prilikom posebno bi pohvalio Omladinsku komisiju na čelu sa Obrenkom Miljkovićem koji su takmičenje podigli na mnogo veći nivo", rekao je prvi čovjek rukometa u Republici Srpskoj.

Na sjednici su usvojeni prijedlozi izmjena Statuta kao i Poslovnika o radu Skupštine, te UO RS RS.

Na prijedlog Marinka Umičevića u Upravni odbor kooptirani su Vjekoslav Petričević iz Doboja, inače ministar privrede i preduzetništva u Vladi Republike Srpske i Željko Aleksić iz Banjaluke.

POTPISAN ZAHTJEV ZA SJEDNICU SKUPŠTINE RS BiH

Na sjednici Skupštine Rukometnog saveza RS potpisan je zahtjev za sazivanje vanredne izborne Skupštine RS BiH. Kako je naveo Vladimir Branković, razlog za taj potez je grubo kršenje člana 24. stav 1 Statuta RS BiH jer sjednica Skupštine nije održana od 2018. godine.

Treba istaći da su usvojene liste delegata i sudija za Premijer ligu BiH, a to su: Boris Šatordžija, Damir Sobo, Boško Čađo, Elvis Marčetić, Zoran Anušić, Mladen Dragičević, Srđan Jović, Aleksandar Vrhovac, Miroslav Rakar i Predrag Dejanović (delegati).

Sudijski parovi su: Petrović - Miljević, Berjan - Ilić, Miljković - Ristanić, Bejtović - Burazor, Danilović - Karan, Mihajlović - Hercegovac, Trnčić - Džebo, Tovilović - Bjelić, Babić - Bogdanić i Ostojić - Simić (one sude šest mjeseci kada će nastaviti Todorović-Praštalo).

Upravni odbor je prihvatio molbu RK Drina iz Zvornika da im se otpiše dug za kaznu u iznosu od 1.000 KM (platili su 1.500).

Istovremeno nije usvojena molba ORK Prijedor da im se zamrzne takmičenje u Prvoj ligi jer to nije predviđeno ni u jednim aktima RSRS, te im je dat rok od tri dana da se izjasne da li će igrati u Prvoj ligi ili ne.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC