• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRPSKE: Borac m:tel predao krunu, Sloga ide u finale! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sloga iz Doboja je savladala banjalučki Borac m:tel i izborila plasman u finale Kupa Republike Srpske u rukometu - 28:27 (16:15)

 Kup RS: Borac - Sloga, polufinale Izvor: Youtube/Simic

Nakon što je Leotar deklasirao Jedinstvo iz Brčkog i svečanog otvaranja završnog turnira u Areni Gradiška, u drugom polufinalnom duelu Kupa Republike Srpske između Borca m:tel i dobojske Sloge viđena je prava drama!

U prvom dijelu su Dobojlije vodile čak sa šest razlike, do odlaska na odmor Banjalučani stigli, a u nastavku i preokrenuli rezultat u svoju korist sa prednošću od tri-četiri pogotka. Ipak, u samom finišu su posustali i zbog grešaka u napadu, ali i sjajnih odbrana golmana Milutina Bogdanovića (ukupno 12), koji je u ključnim trenucima bio nesavladiv, Sloga je osigurala nastup u finalu u kojem će u nedjelju igrati protiv Leotara.

SLOGA - BORAC 28:27 (16:15)

Vrijedi istaći i nekoliko sumnjivih odluka sudija iz Kozarske Dubice (Bejtović-Burazor) u samoj završnici, zbog čega su protestovali banjalučki rukometaši, ali nije bilo pomoći pa je Borac m:tel predao trofej koji je po 14. put osvojio prethodne sezone upravo u Doboju.

Osim pomenutog golmana Sloge, najviše zasluge za prolazak u finale idu i na "vodenicu" Vladimira Stankovića, koji je postigao osam pogodaka, a Vladan Đurđević dva manje za dobojsku ekipu. S druge strane, kod Banjalučana je najbolju partiju pružio Aleksandar Miličević sa 10 postignutih golova

Izabranici Dejana Vasilića su u prvom poluvremenu bili nešto bolji od crveno-plavih i na odmor su otišli sa prednošću od jednog pogotka - 16:15.

Od samog početka meča, ekipe su se smjenjivale u vođstvu i praktično se igralo gol za gol, pa ni Dobojlije niti Banjalučani nisu uspijevali da steknu osjetniju prednost u Areni Gradiška. Tek u 12. minutu Sloga je prvi put stigla do "plus tri" (8:5), zbog čega je minutom odmora reagovao trener crveno-plavih Mirko Mikić.

Pet razlike, a najviše šest golova prednosti (6:12) bilo je tokom prvog poluvremena u korist dobojske ekipe, ali su Banjalučani serijom 3:0 smanjili na "minus tri" (11:14), pet minuta prije odlaska na odmor i na dva pogotka (13:15), a golom Luke Perića stigli i na samo gol minusa (14:15), pa je i Vasilić pozvao tajm-aut.

Imali su crveno-plavi priliku i da na odmor odu u potpunom "egalu", ali su pogriješili u napadu, pa je Slogi pripao prvi dio sa 16:15.

Banjalučani su u nastavku susreta bili dosta bolji od Sloge, stekli su tri-četiri gola viška, ali je Dobojlije u život vratio golman Milutin Bogdanović koji se razbranio, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo sa neriješenim rezultatom (24:24).

Potom se igralo gol za gol, crveno-plavi čuvali minimalnu prednost do posljednjeg minuta kada je "bombom" Vladimira Stankovića, što je bio njegov osmi pogodak, Sloga povela 28:27, pa je Mikić uzeo tajm-aut za posljednji napad u kojem je Borac m:tel tražio izjednačenje.

Pokušao je s devet metara Luka Perić, činilo se uz prekršaj, golman Bogdanović je odbranio, a sudije Bejtović - Burazor se nisu oglasile, potom je Sloga izgubila loptu, a golman je odbranio šut Miloša Nježića.

Tražili su sedmerac Banjalučani, ali arbitri iz Kozarske Dubice su pokazali samo na devet metara, pa je Sloga prošla u finale - 27:28.

Sloga se tako revanširala Banjalučanima na prošlosezonski debakl na svom terenu u finalu Kupa RS i u sutrašnjem finalu (17.00, RTRS) će pokušati da stigne do svog šestog trofeja u Kupu RS.

Osim pehara i zlatnih medalja pobjedniku će pripasti i novčana nagrada od 2.000 km, a poraženom finalisti 500 km manje. Biće proglašen najbolji igrač, golman i strijelac 25. izdanja Kupa Republike Srpske.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Омеје(р)

Уз прекомандоване играче из млађих селекција клуба и недовољно квалитетне искусне играче Борац ове године не може много, посебно у Европи. Идуће године, уз нову управу ако Бог да, могла би да почне да се поправља ситуација. Честитке Слоги, а млађим играчима Борца желим да наставе са радом и још јачим радом.

Čova buraz

Bravo za sudijski par....ekstra suđenje....bolje bi sudili pioniri....ovo je dno dna....

Doboj

@Čova buraz vama uvijek neko kriv

Čova buraz

@Doboj neka je tebi srce na mjestu....veliki dobojski magu....zahvali se dvojici levata iz Dubice....u stvari već ste im se zahvalili unaprijed....

Doboj

@Čova buraz gdje vam je onaj milion maraka nestao

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC