• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel na krilima sjajnog Ljubišića osvojio trofej Kupa Republike Srpske po 14. put u istoriji!

Autor mondo.ba

Banjalučani "zgromili" Dobojlije u finalu Kupa Republike Srpske.

 KUP RS: RK Sloga - RK Borac, finale Izvor: MONDO

Rukometni klub Borac m:tel ovogodišnji je osvajač Kupa Republike Srpske i to po 14. put u svojoj istoriji!

Možda će vas zanimati

Iako se očekivao neizvjestan finalni dvoboj u Doboju protiv domaće Sloge, izabranici Mirka Mikića su bukvalno održali čas rukometa ekipi Marija Kelentrića i ubjedljivo i više nego zasluženo stigli do pehara.

Sloga - Borac m:tel 26:39 (10:20)

Već poslije prvih 15-ak minuta bilo je jasno da će crveno-plavi podići trofej u Kupu RS s obzirom da je golman Bojan Ljubišić bio bukvalno "nepremostiva prepreka" za Dobojlije, koji su svakom njegovom odbranom, padali prvenstveno psihički u igri, a onda i činili greške.

A te padove i greške na vrlo iskusan i vješt način koristili su izabranici Mirka Mikića, koji je u najavi za MONDO očigledno pogriješio u procjeni, rekavši da su šanse za osvajanje trofeja podjednake.

Ili je možda time želio da zavara rivale iz Doboja. Ako jeste, uspio je u svojoj namjeri i to debelo!

Osim Ljubišića, koji je sakupio 11 odbrana samo u prvih 30 minuta što je bilo dovoljno za "plus 10" nakon prvih 30 minuta, odličnu partiju pružili su i Luka Perić sa šest golova, Saša Puljizović je postigao pogodak manje, koliko i Nemanja Milovac.

Na drugoj strani, kod dobojskog tima prvo ime utakmice bio je doskorašnji "borčevac" Vladan Đurđević sa devet golova, kao i drugi nekadašnji član banjalučkog tima Arsenije Bubić sa pet pogodaka.

Duel starih rukometnih rivala Borca m:tel i Sloge u Doboju na završnom turniru Kupa RS nije bio onakav kakvim su ljubitelji rukometa navikli s obzirom da je danas raspoložen bio samo jedan tim.

Uzalud je trener Sloge Mario Kelentrić žestoko kritikovao svoje igrače prilikom minuta odmora jer je Bojan Ljubišić "začarao" svoju mrežu i sigurno je bio najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu u finalu.

Fantastično je golman crveno-plavih otvorio utakmicu i sa četiri odbrane omogućio Borcu m:tel početnu prednost od 0:2, što je natjeralo Kelentrića da pozove tajm-aut i oštro prekori svoje igrače već poslije tri minuta igre.

Aleksandar Miličević sa sedam metara i Saša Puljizović su bili strijelci, da bi Marko Lukić postigao i treći pogodak za Banjalučane, a potom i Miloš Nježić u sedmom minutu poslije kontre (1:4).

Do 10. minuta prednost izabranika Mirka Mikića je porasla na "plus pet" (1:6) prvenstveno zahvaljujući sjajnom Ljubišiću, koji je do tog trenutka sakupio sedam odbrana.

Iskusni čuvar mreže Borca m:tel izluđivao je dobojske rukometaše skidanjem "zicera", a Saša Puljizović je nastavljao da rešeta gol Sloge (2:8) u 13. minutu.

Održavali su prednost gosti bez problema i još je dodatno povećali (4:12), da bi potom svojom jubilarnom 10. odbranom, prvom iz sedmerca Ljubišić potpuno demoralisao protivnika, pa je u 20. minutu prednost porasla na "plus devet" (5:14).

U narednih nekoliko minuta, Sloga je sa igračem manje sa krila povezala nekoliko golova, preciznije Vladan Đurđević, pa je razlika smanjena na "minus sedam" (8:15), da bi u finišu prvog poluvremena Nemanja Milovac sa tri pogotka osigurao "plus 10" na odlazak na odmor (10:20).

U nastavku meča, Mikićev tim je više-manje rutinski odradio posao s obzirom da je bez većih problema održavao razliku od desetak golova.

Ono što je bilo posebno dobro za Banjalučane je podatak da je mladi Luka Perić postigao pet pogotka, a i godinu stariji Nemanja Milovac je bio strijelac isto toliko golova, što je svakako velika stvar za njihovu, ali i budućnost kluba iz Banjaluke.

Do sredine drugog dijela finala, prednost u korist Banjalučana iznosila je najčešće 11 pogodaka (29:18), dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio doskorašnji dvojac Borca m:tel, a sada uzdanice Sloge Vladan Đurđević sa devet golova i Arsenije Bubić sa pet pogodaka.

U posljednjih 10 minuta ušlo se sa razlikom od "plus 13" (20:33), pa je uslijedilo i malo opuštanja gostiju iz Banjaluke, ali ni to nije iskoristio grogirani domaćin da do kraja malo barem ublaži poraz .

Na kraju je bilo 26:39.

Banjalučani se tako osvojili 14. pehar u Kupu RS u klupskoj istoriji.

Pobjednički pehar predao je Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske, a prelazni pehar kapitenu Đorđu Ćeliću gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je dodijelio srebrne medalje igračima Sloge, dok je zlatne medalje uručio Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Za najboljeg igrača izabran je Saša Puljizovoć iz Borca (nagradu uručio Vladan Šegrt, član UO RS BiH iz Republike Srpske), najbolji golman je Bojan Ljubišić kome je priznanje predao Milosav Radmilović, predsjednik Skupštine RSRS, Marko Perović iz Sloge je sa 12 golova prvi strijelac i njemu je nagrada uručio Darko Savić, predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.

Ovom prilikom Marinko Umičević je uručio tri plakete: predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, ministrici Sonji Davidović, a plakete je preuzeo Mario Đuran dok je treća uručena Borisu Jeriniću, gradonačelniku Doboja.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Bravo za majstorije, svaka čast svim igračima a posebno treneru Mikiću za ukazanu šansu cijeloj ekipi... Imamo sjajnu budućnost.... Samo naprijed... Aj Borac....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC