• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić nakon plasmana u finale Kupa Srpske: Borac m:tel i Sloga imaju podjednake šanse za trofej

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel opravdali su ulogu favorita protiv brčanske Lokomotive i izborili plasman u finale Kupa Republike Srpske.

 Mirko Mikić izjava nakon Lokomotiva - Borac  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Za razliku od prvog polufinala između Sloge i trebinjskog Leotara (30:29), gdje je u finišu viđena prava drama, drugo polufinale između Borca m:tel i Lokomotive nije bilo baš toliko dramatično iako su Brčaci bili prilično tvrd orah za favorizovanu banjalučku ekipu - 25:31 (12:15).

Možda će vas zanimati

Crveno-plavi su definitivno "prelomili" utakmicu tek u 56. minutu kada su se odlijepili na "plus pet" i osigurali priliku da se u nedjelju od 17 časova protiv domaćina završnog turnira bore za trofej i probaju da ga vrate u Banjaluku.

Trener Banjalučana Mirko Mikić istakao je da prva utakmica u novoj sezoni bila očekivano teška zbog pojedinih problema u defanzivi.

"Kao što smo i očekivali, odigrali smo tešku utakmicu protiv Lokomotive koja se kao i uvijek pokazala kao nezgodan protivnik. Bilo je određenih problema u odbrani i to je ono na šta ćemo sutra (nedjelja) obratiti pažnju te pokušati ispraviti pomenute greške", rekao je Mikić za naš portal.

Banjalučani u istoriji u svojim vitrinama imaju 13 osvojenih trofeja Kupa RS, dok je Sloga dosad pet puta trijumfovala u ovom takmičenju.

S obzirom da je rival u finalu domaća Sloga, koja je tradicionalno neugodan protivnik za banjalučki tim, Mikić smatra da obje ekipe imaju ravnopravne šanse za osvojanje pehara.

"Svaka ekipa koja uđe u finale ima ista očekivanja, pa tako i mi. Pokušaćemo prije svega da popravimo pomenute stvari, dodatno se uigramo i ostavimo dobar utisak. Sloga i Borac su stari rivali i uvijek igramo dosta neizvjesne mečeve. Smatram da će tako biti i sutra. Mislim i da smo i mi i oni podbacili u polufinalu, pa za osvajanje Kupa RS imamo podjednake šanse", podvukao je trener šampiona Bosne i Hercegovine.

Finale je na rasporedu u nedjelju u Doboju s početkom u 17 časova uz direktan prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC