• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup Republike Srpske u rukometu: Evo parova polufinala u muškoj i ženskoj konkurenciji!

Autor mondo.ba

Poznati su parovi polufinalnih utakmica u Kupu Republike Srpske za rukometaše i rukometašice.

 KUP RS: Parovi polufinala u obje konkurencije Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometaši dobojske Sloge igraće u polufinalu Kupa Republike Srpske protiv Leotara iz Trebinja, dok će u drugom duelu snage odmjeriti Lokomotiva iz Brčkog i banjalučki Borac m:tel, odlučeno je žrijebom u Banjaluci.

Polufinalni mečevi igraju se 12. septembra, a dan kasnije na rasporedu je bitka za trofej koji brane Dobojlije. Upravo će Sloga biti i domaćin završnog turnira, koji uz Borac m:tel važi za glavnog favorita za osvajanje pehara.

Možda će vas zanimati

"Dobili smo najtežeg protivnika i najtrofejnijeg kluba na ovim prostorima. I pored toga što je Borac m:tel favorit naša ekipa se neće unaprijed predati", poručila je Jovana Ćebić, predstavnik Lokomotive koja se zahvalila i Rukometnom savezu Republike Srpske na svemu što je dosad urađeno.

Vladimir Branković, direktor Borca m:tel iznio je očekivanja po pitanju završnice Kupa Srpske.

"Sigurno je da ulazimo sa željom da osvojimo pobjednički trofej. Ono što želim da naglasim, a to je, da su sve ekipe kvalitetne i nema sumnje da naš tim čeka težak zadatak već u polufinalu protiv Lokomotive", istakao je Branković.

Završni turnir za rukometašice odigraće se 19. i 20. septembra u Banjaluci, gdje će domaćin ŽRK Borac u polufinalu dočekati prijedorsku Miru, dok je drugi polufinalni par Jedinstvo (Brčko) - Knežopoljka (Kozarska Dubica).

"Zahvalio bih se Rukometnom savezu RS na dobijenoj organizaciji završnog turnira Kupa Srpske i mi ćemo to opravdati na najbolji način. Što se tiče nastupa naše ekipe mi imamo ambiciju da u sezoni koja dolazi osvojimo sva tri trofeja, a prvi u nizu trebao bi biti Kup Republike Srpske. Radujemo se duelu sa Mirom i vjerujem da ćemo uspješno prebroditi prvu prepreku", rekao je Darko Savić, direktor ŽRK Borac čije su igračice posljednji put ovaj peha osvojile 2011. godine.

Podsjetimo, titulu u Kupu RS prethodne sezone osvojile su rukometašice Dubice.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević očekuje spektakle u Doboju i u Banjaluci.

"Zbog pandemije mi smo ovog puta odlučili da na završnom turniru učestvuju četiri najbolja tima koja nastupaju u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, jer smo željeli da se odigra Kup Republike Srpske. Ubijeđen sam da će MRK Sloga i ŽRK Borac biti pravi domaćini, vjerujemo da će biti dobre utakmice i neka najbolji osvoje pobjednički pehar", naglasio je Umičević, a prenio sajt Rukometnog saveza RS.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC