• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Borca m:tel pred Kup Republike Srpske: Da vratimo trofej u Banjaluku, ali svašta može biti u Doboju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Sve je moguće u kup takmičenju, samo jedna sekunda fali - nešto lošije izdanje, slabija partija golmana i može biti svašta", kaže trener crveno-plavih Mirko Mikić za MONDO.

 Mirko Mikić, trener RK Borac pred završni turnir Kupa RS u Doboju  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Poslije pola godine pauze zbog pandemije korona virusa, Borac m:tel će u subotu započeti rukometnu sezonu i to u Kupu Republike Srpske.

Žrijebom u Banjaluci odlučeno je da će u polufinalu Kupa Republike Srpske, crveno-plavi igrati protiv brčanske Lokomotive, dok će domaćin i branilac trofeja na turniru u Doboju, ekipa Sloge dočekati trebinjski Leotar. Ti mečevi igraju se u subotu, a dan kasnije je zakazano finale.

Možda će vas zanimati

Trener banjalučkog kluba i aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine Mirko Mikić istakao je za naš portal da je Kup RS važno takmičenje za Borac m:tel i da će crveno-plavi probati da osvoje trofej na završnom turniru u Doboju.

"Nama je najvažnije da se spremimo, da pokušamo da izbjegnemo sve probleme koje je donijela ova pandemija korona virusa i zasad smo uspjeli u tome. Fokusirani smo samo na sebe, pokušavamo da unaprijedimo igru u svim segmentima. Predstojeći Kup RS ćemo da iskoristimo i kao pripremu za novu sezonu, ali otkako postoji, od rata naovamo, to je važno takmičenje za nas i probaćemo da osvojimo i vratimo trofej u Banjaluku", rekao je Mikić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Prema njegovim riječima, zasad nema sve informacije o Lokomotivi, koje su mu potrebne za detaljno "skeniranje" protivnika Banjalučana.

"Mi smo fokusirani na sebe, pokušavamo da ispravimo svoje greške koje smo uočili na pripremnim utakmicama. Ali, iskreno, samo o brčanskom timu razmišljamo u ovom trenutku. Ne mislimo o potencijalnom finalu već pripremamo ekipu samo za polufinalni dvoboj. Samo da mi odigramo kako možemo i znamo, biće sve kako treba, iako ima nedostataka. Vjerujem da ćemo iz svakog meča igrati sve bolje i bolje".

Mikić je dodao da je Sloga favorit u drugom polufinalnom duelu, ali da u kup utakmicama je sve moguće.

"Sigurno je da Dobojlije imaju prednost zbog domaćeg terena, a Leotar je oslabljen odlascima nekoliko igrača. Sloga je osim toga dobro igrala u pripremnim mečevima i smatram da su favoriti za prolaz. Ipak, neće im biti lako, kao ni nama protiv Lokomotive. Niko neće doći u Doboj 'reda radi' već sa nekim ambicijama. Ako ništa, da probaju iznenaditi. Autsajderima na papiru lakše je igrati u kup takmičenjima. Sve je moguće u ovakvim mečevima, samo jedna sekunda fali - nešto lošije izdanje, slabija partija golmana i može biti svašta. U oba polufinala", zaključio je Mikić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC