• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi haos u bh. rukometu: Goražde istupilo iz baraža zbog nastupa Čičkušića za Iskru protiv Krivaje!

Autor mondo.ba

Kad god se učini da je rukomet u Bosni i Hercegovini konačno napravio korak naprijed, dogodi se nešto što ga vrati dva koraka unazad.

 Novi haos u bh. rukometu: RK Goražde istupilo iz doigravanja zbog Benjamin Čičkušić Izvor: Anadolija/Kemal Zorlak

Poslije mnogo peripetija u Rukometnom savezu BiH, dogovorena je mini liga za popunu nove sezone u Premijer ligi BiH u kojem se za promociju bore bugojanska Iskra, Goražde, sarajevska Bosna i Krivaja iz Zavidovića.

Činilo se tada da će sve biti u redu i da će najbolje ekipe u direktnim dvobojima odlučiti o putniku u najviši rang, ali poslije jučerašnje pobjede Bosne u Goraždu nakon spektakularnog preokreta u drugom poluvremenu 28:32 (15:11), domaćin je danas odlučio da istupi iz doigravanja.

Možda će vas zanimati

Sarajevski mediji prenose da je odluka definitivna, ali ne zbog poraza u Goraždu već zbog dešavanja u Bugojnu na utakmici između Iskre i Krivaje iz Zavidovića.

Naime, na tom susretu je nastupio Benjamin Čičkušić iako je registovan nakon što je 15 minuta već trajala utakmica na kojoj je postigao čak 10 golova.

Zbog svega, ogorčenje nisu krili ni u Krivaji...

Izvor: Promo/RK Iskra Bugojno

"U početku utakmice sa naše klupe smo vidjeli da se nešto čudno dešava, jer je službeni predstavnik MRK Iskra Bugojno, Asim Šahman bez ikakvog razloga prilazio delegatu utakmice pokazujući mu nešto na mobilnom. Nakon tih razgovora, otprilike u 15. minutu utakmice, bez najave, u igru je uveden sa tribina igrač sa brojem 99 Benjamin Čićkušić. Naš službeni predstavnik Haris Galijašević je odmah reagovao i prišao zapisničkom stolu i uputio prigovor i rekao da će povući ekipu sa terena na što mu je delegat utakmice Boško Čadžo rekao da je upravo iz Rukometnog saveza BiH stigla licenca za ovog igrača i da isti može da nastupi u utakmici, te da se čuo i sa komesarom Srđanom Jovićem. Nakon toga je naš predstavnik tražio da mu se predoči licenca za novog igrača, koji je ušao u igru, jer isti nije imao licencu za igranje prije početka utakmice i nije upisan u zapisnik. Delegat našeg predstavnika odvodi do Šahmana koji njima dvojici na mobilnom pokazuje slike licenci na kojima se nalazi i taj igrač kazavši da je Rukometni savez BiH upravo završio licencu", navedeno je u saopštenju Krivaju i naglašava da je delegat rukom dopisao Čičkušića u zapisnik, a nakon utakmice napravio i novi zapisnik sa imenom spornog igrača".

Najprije su Zavidovićani željeli da napuste meč, ali je odluka stručnog štaba bila da se utakmica ipak odigra do kraja.

"Odmah smo u toku utakmice najavili žalbu", saopšteno je iz zavidovićkog kluba, koji se potom zapitao:

"Da li je i u jednoj državi osim u arapskim zemljama i zemljama Afrike, gdje se svi znamo propozicije ne poštuju, igrač licencira u 15 minutu utakmice, da delegat nema licencu tog igrača, nego da sa mobilnog telefona nekog drugog gleda licence itd.... RK Krivaja je najavila žalbu i istu će u toku dana poslati Rukometnom savezu BiH i komesaru takmičenja Srđanu Joviću, te ćemo čitavu rukometnu javnost izvijestiti o odluci. Kada nam je kao prvaku Prve lige Federacije BiH uskraćeno pravo direktnog plasmana u Premijer ligu BiH prihvatili smo igranje ovog famoznog doigravanja i mislili da će isto proći bez malverzacija i kriminala pojedinaca, ali smo se grdno prevarili, jer rukomet u Bosni i Hercegovini je dotakao dno. Sam početak baraža je tri puta odgađan, pritisci koje su radili i još rade pojedinci su na sinoćnjoj utakmici pokazali da ne prezaju ni od čega, ne boje se zakona i da za njih propozicije apsolutno ne postoje. Stid i sram da vas bude na šta ste spremni", zaključuje se u saopštenju Krivaje.

Tim iz Zavidovića i sarajevska Bosna u doigravanju sada imaju po dvije pobjede, a Goražde i Iskra po jedan trijumf.

Pored ovih problema, još ranije je situaciju naelektrisala RK Bosna, preciznije njihov trener Zuhdija Korkarić, koji je prijetio komesaru takmičenja Srđanu Joviću.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

On je potom odučio da podnese ostavku na tu funkciju, ali se nadknadno predomislio poslije razgovora sa predsjednikom Rukometnog saveza Republike Srpske Marinkom Umičevićem, koji mu je pružio potpunu podršku jer je uvjeren da radi na pošten i korektan način.

"Kao odgovoran čovjek i kao neko ko vodi Rukometni savez Republike Srpske i što sam trenutno i potpredsjednik RS BiH imam obavezu da podnesem prijavu protiv RK Bosna iz Sarajeva kao i trenera ovog kluba Zuhdije Korkarića. Na ovom ću istrajati, i nema niko pravo da bilo kome upućuje prijetnje", istakao je Umičević.

Joviću je ranije prijećeno i iz Goražda i to od predsjednika skupštine kluba Zafira Kajevića, a sve kako bi se domogli plasmana u Premijer ligu BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Savez

Riba smrdi od glave

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC