• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlostavljao je djevojčice, FBI je žmurio! Najbolja na svijetu plakala i svjedočila, sve su znali, a lagali su!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatne vijesti stižu iz Amerike! Simon Bajls u suzama!

 simon bajls o seksualnom zlostavljanju Izvor: Profimedia

Skandal potresa Ameriku! I to poslije teškog i emotivnog svjedočenja Simon Bajls.

Olimpijska šampionka, koja je na nedavnim Igrama u Tokiju došla u centar pažnje zbog problema sa mentalnim zdravljem je sada sve otkrila. I nije ni čudo što u Japanu nije mogla da se koncentriše na atletiku!

Možda će vas zanimati

Tokom dugog i teškog svjedočenja pred Senatom je optužila FBI (Federalni istražni biro) da su "zažmurili" na njena svjedočenja i izjave stotine drugih žena o tome kako ih je timski doktor gimnastičkog tima Leri Nasar zlostavljao.

"Krivim Lerija Nasara, ali krivim i cijeli sistem koji je omogućio da se zlostavljanje nastavi! Krivi su i FBI i Gimnastički savez i cijeli Olimpijski i Paraolimpijski komitet Amerike. Svi oni su znali šta se dešava, čak i prije nego što je to izašlo u javnost. Ako dozvolite predatoru da povređuje djecu, onda posljedice moraju da budu teške. Što je dosta, dosta je", kroz suze je izgovorila Bajls.

Simon Bajls
Izvor: Profimedia

Ministarstvo pravde je pokrenulo istragu protiv FBI zbog velikog broja grešaka koje su otkrivene prilikom istrage o Bajls i cijelom slučaju zlostavljanja i primijećeno je da nisu "potpuno ozbiljno shvatili optužbe".

Direktor FBI Kristofer Vraj se tokom svog izlaganja više puta izvinio i Bajlsovoj i svim žrtvama zbog grešaka koje su napravljene i naglasio je da je agenti koji su lagali o svojim greškama i propustima otpušteni.

"Postaraćemo se da svi u FBI dobro zapamte sve ovo i da se ovako nešto nikada ne ponovi", rekao je Vraj.

Mekejla Marouni, koja je osvojila zlatnu medalju u gimnastici na Igrama u Londonu 2012. godine je prepričala kako je zlostavljana sa 15 godina od strane doktora Nasara. Otkrila je i da je sve detalje prepričala FBI agentima koji nisu imali skoro pa nikakvu reakciju.

"Kada sam im ispričala sve sa druge strane se čula samo 'mrtva tišina'. Oni su me osramotili. Toliko dugo sam preispitivala sebe i pitala se da li se možda ništa od toga nije desilo, jer niko ne reaguje. Niko od njih bio na mojoj strani i to je otežalo proces ozdravljenja i iscjeljenja", ispričala je Mekejla.

Mekejla Marouni
Izvor: Profimedia

Uz njih dvije su bile i još dvije gimnastičarke Eli Rajsman i Megi Nikols koje su ispričale svoja užasna sjećanja. To je pogodilo sve na saslušanju.

Nasar je priznao krivicu na suđenju 2017. godine, kako za seksualno zlostavljanje, tako i za posjedovanje dječje pornografije i osuđen je na doživotnu robiju.

Što se ovog slučaja tiče, američki mediji navode da bi mogao da bude riješen uskoro i to nagodbom u vrijednosti od 425 miliona dolara. To su, za sada, spekulacije. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC