• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Au! Novaku se topi prednost - ATP mu briše bodove sa liste: Rus nikad bliži prvom mjestu, ali za sve je kriv Tokio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser svijeta će uskoro ponovo biti na terenu, ali do tada će se njegova prednost na ATP listi smanjiti.

 Novak-Djokovic-gubi-500-bodova-na-ATP-listi Izvor: Profimedia

Novak Đoković započeo je 340. nedjelju na vrhu ATP liste, čime je za čak 30 sedmica nadmašio nekadašnji rekord Rodžera Federera.

I dok Švajcarac ima oštru poruku za najboljeg tenisera svijeta, Đoković će u narednom periodu biti u nezgodnoj situaciji jer će mu ATP obrisati 500 bodova!

Ne igra Novak Đoković ove sedmice nijedan turnir, ne igra ni drugoplasirani na ATP listi Danil Medvedev, ali razlika između Srbina i Rusa u ponedjeljak 4. oktobra biće manja za čak 500 bodova!

Time će Medvedev prići Đokoviću na samo 1.058 bodova zaostatka u trci za prvo mjesto. Ali imajući u vidu da se u ovoj sedmici ne igraju važni turniri na kojima Novak nastupa, pitanje je zbog čega će do takvog brisanja bodova doći.

Naime, radi se o "ostacima" iz 2019. godine, koji su se Đokoviću računali za ATP listu zbog pandemije korona virusa. To je 500 bodova koje je Novak osvojio na ATP turniru u Tokiju, turniru na kojem je podigao trofej. Sada kada su prošle dvije godine od tog turnira, ti bodovi i zvanično nestaju iz kalkulacija.

Tako će Novak narednog ponedjeljka imati 11.633 boda, Medvedev će ostati na 10.575, ali ne bi Srbin trebalo baš previše da brine. U ponedjeljak startuje Indijan Vels, prvi poslije dvije i po godine, i mnogo će bodova biti u igri u američkoj pustinji.

Novak će napasti rekordni 37. masters trofej, a u nastavku sezone će i Danil Medvedev imati sve više bodova koji će mu se ili brisati (iz 2019.) ili će morati da ih brani (trofeji osvajani 2020. godine).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC