• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je već završio sezonu? Šokantan tekst o planovima Đokovića - čeka 1 stvar prije odluke, možda se vrati tek 2022!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Oni imaju svoju teoriju šta bi najbolji teniser svijeta mogao uradi i hoće li igrati ove sezone.

 Novak-Djokovic-odustao-od-Indijan-Velsa Izvor: Profimedia

Kada je Novak Đoković doživio poraz u finalu US opena od Danila Medvedeva i ostao bez kalendarskog grend slema, rekao je da nema nikakve planove za ostatak sezone i da ne zna kada će i da li igrati do kraja 2021. godine.

Odluka da ne nastupi u Indijan Velsu je mnoge šokirala, a sada se širom svijeta pitaju - hoćemo li uopšte vidjeti Novaka Đokovića na terenu prije 2022. godine?

To je uostalom i naslov teksta renomiranog španskog portala posvećenom tenisu "Punto de break". Oni navode da bi lako moglo da se desi da Srbin do kraja sezone ne odigra nijedan meč.

Štaviše, navode i razloge koji bi mogli da utiču da li će i koje turnire riješiti da odigra u finišu naporne sezone.

"Đoković je bio na ivici fizički i mentalno. Taj teret je bio još veći u finalu u Njujorku, koji mu je ostavio pitanja poput gdje će igrati do kraja sezone. Sada, najveća briga za Noleta je da li će Medvedev moći da mu preotme prvo mjesto", počeo je autor teksta Hose Moron.

"Punto de break" navodi i da Đoković neće moći da završi na prvom mjestu ATP liste ukoliko do kraja sezone ne bude igrao ni na jednom turniru. Do kraja sezone su ostali Indijan Vels gdje neće učestvovati, kao i masters u Parizu i Završni masters u Torinu. Takođe, opcija je i učestvovanje u Dejvis kupu na samom kraju sezone.

"Moguće je da Nole igra oba turnira (Pariz i Torino, prim. aut), kao što je moguće da igra i samo jedan, vjerovatno Torino. A nije isključeno i da nigdje ne igra. Ako Medvedev ne osvoji mnogo bodova u Indijan Velsu, vjerovatno je da će Novak riješiti da okonča ovu godinu, sezonu koja je bila vrlo zahtijevna i gdje je najveći dio posla već završio", navodi se u tekstu.

Autor ističe i da bi za Đokovića vrlo važno moglo da bude to što bi onda imao praktično dva mjeseca da se posveti isključivo pripremi za Australijan open 2022. godine, gdje bi jurio 10. trofej i ukupno 21. grend slem titulu.

"Sa devet titula u Melburnu, niko drugi neće moći da bude favorit", konstatacija je na kraju teksta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC